Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Πολ Στίβενσον, επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ, που κατηγορήθηκε για τη στάση του στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών στους κόλπους του ομίλου Μέρντοχ.

Την ανακοίνωση έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

«Πήρα την απόφαση αυτή λόγω των εικασιών και των κατηγοριών για τις σχέσεις μεταξύ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της News International», το βρετανικό τμήμα του ομίλου Μέρντοχ, και «ειδικά με τον Nιλ Ουόλις», πρώην αναπληρωτή αρχισυντάκτη της εφημερίδας News of the World, της ταμπλόιντ που ήταν η ρίζα του σκανδάλου, δήλωσε ο Πολ Στίβενσον.

Ο βρετανικός Τύπος ανέφερε ότι δέχθηκε δώρα από τον πρώην υποδιευθυντή της εφημερίδας. Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Telegraph, ο Πολ Στίβενσον και η σύζυγός τους δέχθηκαν να μείνουν τον Ιανουάριο σε ένα πολυτελές σπα το οποίο προωθούσε η εταιρεία του Νιλ Ουόλις, πρώην υποδιευθυντή της News of the Wolrd, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο του σκανδάλου υποκλοπών.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Sunday Times, η οποία ανήκει στον όμιλο του Μέρντοκ, ο Στίβενσον δέχθηκε αυτό το δώρο αξίας 12.000 λιρών (13.600 ευρώ) για να αναρρώσει από ένα κάταγμα ισχίου.

Στο μεταξύ, η πρώην γενική διευθύντρια της News International, θυγατρικής εταιρείας στη Βρετανία της News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ, Ρεμπέκα Μπρουκς, πιθανώς να μην εμφανιστεί σε μια βρετανική κοινοβουλευτική ακρόαση την επόμενη εβδομάδα, μετά τη σύλληψή της για τις κατηγορίες των τηλεφωνικών υποκλοπών, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

Πηγή: skai.gr