Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αναμένονταν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Ο αρχικός προγραμματισμός ανέφερε ότι οι πρώτοι “τεχνικοί εμπειρογνώμονες” της τρόικας, όπως είναι η

επίσημη ιδιότητα τους, θα έφταναν στην Ελλάδα Πέμπτη βράδυ ή νωρίς Παρασκευή πρωί. Έμενε ακόμα να διευκρινισθεί η ακριβής ώρα άφιξης τους. Θα κατευθύνονταν προς τα γραφεία όπου στεγάζεται σήμερα η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο. Κατά πάσα πιθανότητα, σε αυτά της οδού Ζαλοκώστα. Προσωρινά, θα έβρισκαν εκεί στέγη, μέχρι να διασπαρούν στους τομείς – υπουργεία αρμοδιότητας τους. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Έως τότε, θα προσαρμόζονταν και θα ενημερώνονταν για το αντικείμενο της εργασίας τους. Παράλληλα, θα έκαναν και κάποιες πολύ χρήσιμες επαφές. Όπως, για παράδειγμα, αυτή με τον εν Ελλάδι σύνδεσμο τους. Ποιος θα είναι αυτός; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού κ. Γ. Γλυνός. Αυτός, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι και ο άνθρωπος που θα αναλάβει να τους εγκαταστήσει στα υπουργεία “αρμοδιότητας” τους.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το που και πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα εποπτείας των τοποτηρητών της τρόικα στα Υπουργεία στην αυριανή έκδοση του “Κεφαλαίου”.

 

Πηγή: capital.gr