Με έντονο χειροκρότημα και έκδηλο ενδιαφέρον για συμμετοχή υποδέχθηκαν τη χορευτική ομάδα «Εις την Πόλιν» οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Μπαχτσέσεχιρ την περασμένη Τετάρτη στο Μπεσικτάς.

Το τουρκικό φοιτητικό κοινό, που ήλθε για πρώτη φορά σε επαφή με τους Πολίτικους και Ελληνικούς χορούς, λίγο έλειψε να ανέβει στην πίστα για να χορέψει μαζί με την 10μελή ομάδα υπό τους ήχους της «Φραγκοσυριανής», του χασαποσέρβικου κ.α.

Η ομάδα συμμετείχε στο ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει το τουρκικό πανεπιστήμιο κάθε Μάιο, μετά από πρόσκληση του ίδιου του πανεπιστημίου και την πρωτοβουλία της καθηγήτριας κας. Φεργιάλ Τανσούγκ και ενθουσίασε.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης Τούρκοι φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν ελληνικά και ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στα δρώμενα των Ελλήνων της Πόλης.

Η χορευτική ομάδα «Εις την Πόλιν» με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Άγγελο Ντούρλαρη, συστάθηκε το 2009 και στόχος της είναι να αναβιώσει τους

χορούς που γεννήθηκαν σε τούτο εδώ τον τόπο, αλλά και να τους κάνει γνωστούς σε όλους τους νέους Πολίτες, ανεξαρτήτως έθνους και καταγωγής.

Πηγή: «Απογευματινή», της Κωνσταντινούπολης