Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 33χρονος αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων» και παράβαση της νομοθεσία «Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».

Ο 33χρονος «κατέβαζε» και προσέφερε, με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, σε άλλους χρήστες του διαδικτύου αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες της 14-07-2011, στην οικία του συλληφθέντα στη Φλώρινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που περιείχαν πλήθος αρχείων (άνω των 2.500) με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Επιπλέον, από την έρευνα στην οικία του 33χρονου, κατασχέθηκαν δύο αποκωδικοποιητές, με τη χρήση των οποίων ο συλληφθείς αποκωδικοποιούσε το ψηφιακό σήμα συγκεκριμένης εταιρείας, αποκτώντας πρόσβαση σε αυτό, χωρίς να καταβάλλει την απαιτούμενη συνδρομή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή: newstoday.gr