H Moody’s που εκτιμά την πιστοληπτική και οικονομική κατάσταση εταιρειών, ακόμη και χωρών, δέχτηκε επίθεση hacking στην ιστοσελίδα της, από πορτογάλους hackers, αφού χαρακτήρισε την ικανότητα της Πορτογαλίας ως αδύναμη για να ανταπεξέλθει στην πληρωμή δανείων.

Η επίθεση ανανεώνει την οικονομική κατάσταση της χώρας σε βαθμίδα άριστη (A++), ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει τη διαδικτυακή ασφάλεια και τις επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας.

Ένα μήνυμα το οποίο δημοσιεύτηκε απο τους hackers στην ιστοσελίδα γελοιοποιούσε την εταιρεία και τα στελέχη της: “Here at Moody’s we are paid to say what our $ friends want. We are powerful. We sell some hunches and everyone believes them. It’s the mood of the day. Yet, we have trivial security vulnerabilities on our website.”

Η παραβίαση που περιέχει μια εικόνα του Afonso Henriques, του πρώτου πορτογάλου βασιλιά καταλήγει με το εξής μήνυμα: “Afonso ranked your website as Z–. His sword will be shoved up your ass.” Με άλλα λόγια υποβαθμίζεται η αξιοπιστία της εταιρείας, αλλά είναι φανερή και η ειρωνεία που χαρακτηρίζει την Moody’s με τη χαμηλότερη βαθμίδα Z–.

Το μήνυμα της παραβίασης έχει αφαιρεθεί αλλά μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά τον χαρακτηρισμό της Πορτογαλίας ως αδύναμη οικονομικά και ότι οι «μετοχές» τις έχουν «πέσει».

Πηγή: secnews.gr