Με μία απλή κίνηση μπορείτε να βοηθήσετε το περιβάλλον και ταυτόχρονα να εξοικονομήσετε ένα ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο ετήσιο ποσό που ξοδεύετε για φαγητό

Με μία τέτοια δήλωση το υπουργείο συγκοινωνιών της Αμερικής προτρέπει ουσιαστικά να σταματήσουν οι πολίτες της Αμερικής να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους και να ξεκινήσουν τα χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όχι μόνο θα εξοικονομήσουν χρήματα από τα καύσιμα αλλά θα βελτιώσουν και την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Αν και η  νοοτροπία αυτή βρίσκει πολλά εμπόδια όπως η ανάγκη του αυτοκινήτου για την εργασία η για ταξίδια, είναι σίγουρα ωφέλιμη όχι μόνο στο επίπεδο της χρήσης των μέσων μαζικών μεταφορών αλλά και γενικότερα την απαγκίστρωση από την ανεξέλεγκτη χρήση των αυτοκινήτων.

Οι πολίτες (όλου του κόσμου) πρέπει να χρησιμοποιούν ποδήλατα, ΜΜΜ, ακόμα και να περπατούν σε μικρές αποστάσεις.

Από τις μετρήσεις που έγιναν, η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, το περπάτημα, το ποδήλατο και άλλες εναλλακτικές μέθοδοι μεταφοράς απέδειξε ότι εξοικονομείται ένα ποσό περίπου 6200$ (~5900€) λιγότερο από το ποσό που δαπανά μία μέση οικογένεια στην Αμερική για τροφή (παρόμοια τα δεδομένα και για τη χώρα μας)