Άλματα χαρακτήρισε η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τα όσα έχει μέχρι τώρα κάνει η Ελλάδα, προκειμένου να περιορίσει το χρέος της, αλλά, ταυτοχρόνως επεσήμανε ότι απομένουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης της με δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, η κα. Λαγκάρντ δήλωσε πως η πολιτική της Ελλάδας απέδωσε αξιοσημείωτες εξελίξεις.

“Ταυτοχρόνως όμως, γνωρίζουμε όλοι, πως ότι έχει γίνει δεν είναι αρκετό, ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και ότι η λύση των προβλημάτων είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας τους με τους εταίρους”.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θέλησε να εκφράσει την άποψη της για το ρόλο που πρέπει να παίξει ο ιδιωτικός τομέας στη βελτίωση των οικονομικών της Ελλάδας, ενώ ερωτώμενη για το ρόλο που παίζουν οι Οργανισμοί αξιολόγησης είπε επιγραμματικά ότι έχουν μια κάποια βαρύτητα. Παραλλήλως, εξήρε την Ιταλία και την οικονομική πολιτική της.

Τέλος, αναφερόμενη στο ΔΝΤ, δήλωσε πως πρόκειται να κάνει ανακοινώσεις σχετικές με τη λειτουργία του Οργανισμού, χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις.

Πηγή: skai.gr