Στην Βρετανία άρχισε ήδη να λειτουργεί η πρώτη 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τον εθισμό στη διαδικτυακή πορνογραφία. Επισήμως 1,2 εκατομμύρια Βρετανοί είναι εθισμένοι στη διαδικτυακή πορνογραφία.

Η ιστοσελίδα HelpAddictions.org θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, προσφέροντας υποστήριξη σ’ αυτά τα άτομα.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας έξι εβδομάδων και μη κερδοσκοπικό. Στοιχίζει 100 ευρώ και η συμμετοχή είναι ανώνυμη. Εάν η θεραπεία δε φέρει αποτελέσματα, η χρέωση είναι μηδενική.

Η υπηρεσία περιλαμβάνει ζωντανές τηλεφωνικές συνεδρίες με εκπαιδευμένους συμβούλους, λογισμικό «υπευθυνότητας», το οποίο παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών, προγράμματα μελέτης στο σπίτι, καθημερινές ασκήσεις, αρχεία ήχου και πρόσβαση σε εμπιστευτικά φόρουμ, όπου οι χρήστες μπορούν να υποστηρίξουν άλλους χρήστες και βοήθεια στους συντρόφους των χρηστών, οι οποίοι νιώθουν συχνά «πληγωμένοι» από τη συμπεριφορά που εισπράττουν.

Η πλειονότητα των εθισμένων στο πορνό διαδίκτυο είναι μεσοαστοί εργαζόμενοι σε γραφεία, των οποίων το επάγγελμα απαιτεί καθημερινή επαφή με το διαδίκτυο. Άλλα θύματα είναι οι συνταξιούχοι, οι οποίοι περνούν πολλές ώρες στο σπίτι.

Πολλοί πάντως υποστηρίζουν ότι καταφεύγουν στη διαδικτυακή πορνογραφία, προκειμένου να ξεφύγουν από το άγχος και την ένταση της δουλειάς τους.

Πηγή:  newstoday.gr