Η παρουσίαση του δεύτερου τόμου του εν λόγω “λεξικού” έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τους εντολοδόχους των πλαστογράφων, με διοργανωτές το ίδρυμα Center Maurits Coppieters και ο υπό ίδρυση σύλλογος Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού (ακόμη ένας σύλλογος μαϊμού των Σκοπιανών) και συμπαραστάτες το κόμμα “Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα και το Ουράνιο Τόξο (σ.σ.: θα έλειπε ο Μάρτιος από τη Σαρακοστή;)

Το “Σύγχρονο Μακεδονικό – Ελληνικό Λεξικό”, όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι λασπολόγοι της χώρας που τους ανέχεται ακόμη και δεν τους πέταξε στα Τάρταρα όπου και ανήκουν, εκδόθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Το Ουράνιο Τόξο σε σχετικό δημοσίευμα του υποστηρίζει ότι ο πρώτος τόμος του “λεξικού”, που παρουσιάστηκε το 2008 στην Αθήνα, συνάντησε αντιδράσεις από τους Έλληνες, που προσπάθησαν να “διαλύσουν την παρουσίαση μέσω τραμπουκισμών και απειλών, με την αστυνομία να στέκεται λίγα μόλις μέτρα παραπέρα, χωρίς να επεμβαίνει. Για το λόγο αυτό, η παρουσίαση του δεύτερου τόμου έγινε στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, μέσα σε δημοκρατικές συνθήκες ελευθερίας, για να τονισθεί η μεγάλη αυτή αντίθεση, των «μαύρων και λευκών» συνθηκών που επικρατούν στα δύο μέρη.”

Σας σηκώθηκε η τρίχα; έχει και συνέχεια..

“Σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις ενέργειες της Ευρωπαικής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ευρωπαικό Πολιτικό Κόμμα, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στις 16:00 ώρα, στο Κέντρο Τύπου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, το οποίο φέρει το όνομα της ρωσίδας Anna Politovskaya, η οποία δολοφονήθηκε στην απολυταρχική Ρωσία του Πούτιν για τους αγώνες της για ελευθερία και δημοκρατία. Ομιλητές στην συνέντευξη αυτή ήταν ο Φρανσουά Αλφονσί Ευρωβουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαική Ελεύθερη Συμμαχία, ο Γκιούντερ Ντάουεν Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της EFA και Γραμματέας του Ευρωπαικού Ιδρύματος Centre Maurits Coppieters και ο Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος, εκπρόσωπος της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού.” (σ.σ.: εκπρόσωπος των πάντων…)

“Κατα τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ενημέρωσαν τους ευρωπαίους δημοσιογράφους για την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας τις συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθούν οι εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα να αναγνωρισθούν και να διατηρήσουν τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. Τόνισαν επίσης ότι το λεξικό αυτό αποτελεί μια γέφυρα διαλόγου, ένα εργαλείο συμφιλίωσης των δύο λαών, το οποίο θα συμβάλει στην καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία. Είναι ίσως οι μοναδικές χώρες, σε ότι αφορά την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι οποίες αν και γείτονες, δεν μπορούσαν μέχρι προσφάτως να επιδείξουν ένα λεξικό των γλωσσών τους.

Το πνεύμα ήταν θετικό από όλους, εκτός δυστυχώς από δύο Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι εγκλωβισμένοι μέσα σε συνομωσιολογικό πνεύμα, όπως και οι περισσότεροι «δημοσιογράφοι» στην Ελλάδα, γαλουχημένοι να ενεργούν πάντοτε αρνητικά κατά των Μακεδονικών οργανώσεων γενικά, έθεσαν τις παρακάτω ερωτήσεις:

α) Με ποιόν τρόπο χρηματοδοτείται το Ουράνιο Τόξο και εάν χρηματοδοτείται από τα «Σκόπια» και

β) Ποιός είναι ο αριθμός της Μακεδόνικης Μειονότητας που αναφέρετε.

Δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:

α) εάν και είναι άσχετες με την παρούσα συζήτηση, οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν. Το Ουράνιο Τόξο, σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν τα πολιτικά κόμματα, προσκομίζει κάθε χρόνο αναλυτική δήλωση οικονομικών στοιχείων στα αρμόδια Υπουργεία, όπου αναφέρει όλες τις δωρεές και ενισχύσεις που δέχεται, όπως και τα έξοδά του κατα τη διάρκεια του έτους. Βεβαίως και δέχεται χρηματική βοήθεια από πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Είναι εκείνοι οι πολίτες, τους οποίους εκδιώξατε με τη βία από την Ελλάδα στο παρελθόν και στους οποίους αρνείστε ακόμη και σήμερα να επιστρέψουν στα χωριά τους και στις οικογένειές τους. Είναι εκείνοι οι οποίοι αποτελούν «εθνικό κίνδυνο» και είναι «Σκοπιανοί», ενώ εμείς, τα αδέλφια τους, είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων και ανύπαρκτοι ταυτόχρονα.

β) Σε ότι αφορά τον αριθμό των εθνικά Μακεδόνων, συγκεκριμένη απάντηση με νούμερα δεν μπορεί να δοθεί, επειδή η Ελλάδα αρνείται επίμονα όλα αυτά τα χρόνια να κάνει απογραφή πληθυσμού σε εθνική βάση. Τελευταία φορά το είχε κάνει το 1920 και μετά την συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, κακήν κακώς, αποφάσισε την απόκρυψη και μη έκδοση αυτών, για τις περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου. Αυτό που μπορούμε με σιγουριά, είναι ότι η μακεδόνικη γλώσσα ομιλείται ως πρώτη ή δεύτερη γλώσσα, σε περισσότερα από 500 χωριά και πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Επίσης, επειδή θέσατε ερώτημα σχετικό με αριθμούς, θα πρέπει να προσθέσουμε ότι σίγουρα οι εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας είναι πολλοί περισσότεροι από τους περίπου δύο χιλιάδες Έλληνες της Ίσταμπουλ/Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι από την Τουρκία και απολαμβάνουν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα ως εθνικά Έλληνες (γλώσσα, κουλτούρα, αναγνώριση κτλ.).”

Τι σχέση έχει η χρηματική βοήθεια όμως με την σαν μαστίχα πια μασημένη προπαγάνδα του Ουράνιου Τόξου, στις κατά τα άλλα “άσχετες” ερωτήσεις των δημοσιογράφων;.. Ή θα τολμούσαν να παραδεχτούν από πού πραγματικά προέρχεται η οικονομική τους ενίσχυση, ή το με ποιό τρόπο συνδέεται η λεγόμενη “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού” με το Ουράνιο Τόξο, την οποία (οποία έκπληξις!) εκπροσωπεί ο πανταχού παρών Φιλίποβ Βοσκόπουλος! Όσο για την ανύπαρκτη “μακεδονική μειονότητα”, τι αριθμό θα μπορούσαν να δώσουν εφόσον δεν υπάρχει; Μόνο ανυπόστατα επιχειρήματα μπορούν να δώσουν και αυτά τα έχουν σίγουρα σε αφθονία.

Ας διαβάσουμε όμως τι λέει το δημοσίευμα παρακάτω:

“Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη-Παρουσίαση του λεξικού που ξεκίνησε στις 16:30 τοπική ώρα και όπου συμμετείχαν οι Χαβιέρ Μασίας Πρόεδρος του Ευρωπαικού Ιδρύματος Centre Maurits Coppieters, Μάρια Άλεξιτς Τσίτσεβα Υπεύθυνη προετοιμασίας του Λεξικού, Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος, εκπρόσωπος της Στέγης Μακεδόνικου Πολιτισμού, (σε πόσα πια ταμπλώ το παίζει;) Τζιλ Έβανς Ευρωβουλευτής, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της EFA, Δημήτριος Ιωάννου εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου και Αναστάσιος Ιωάννου εκπρόσωπος της Νεολαίας του κόμματος (τρεις κι ο κούκος δηλαδή). Μετά το τέλος της Παρουσίασης, έλαβε μέρος συζήτηση και διάλογος με το κοινό. Ακολούθησε κοκτέιλ σε σημείο του Κοινοβουλίου, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και ιδέες για ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και δόθηκαν συνεντέυξεις για διάφορα ευρωπαικά ΜΜΕ.

Όπως και αναμενόταν, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές δεν συμμετείχαν, αν και είχαν προσκληθεί όλοι. Ούτε καν ενδιαφέρθηκαν για το μεγάλο αυτό θέμα που αφορά τους πολίτες τους, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν πολιτικοί και μη από διάφορα μέρη της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου όλου” (σ.σ.: παροξυσμός μεγαλομανίας ονομάζεται το φαινόμενο)

“Την επόμενη μέρα, οι εκπρόσωποι του Ουράνιου Τόξου και της Στέγης Μακεδόνικου Πολιτισμού, με την συνοδεία Ευρωβουλευτών, επισκέφτηκαν την Ελληνικό Προξενείο στις Βρυξέλλες και ενώ στην αρχή τους είπαν να περιμένουν λιγάκι και ότι σε δύο λεπτά θα τους δεχτεί ο Πρόξενος, αμέσως μετά άλλαξαν γνώμη και δήλωσαν ότι έχει συνάντηση η οποία θα διαρκέσει πολλές ώρες. Έπειτα, η εκπροσωπεία επισκέφτηκε και δώρισε το Λεξικό στην Ελληνική Αποστολή στο Ευρωκοινοβούλιο και τις υπόλοιπες Ευρωπαικές οργανώσεις, όπως και στην αποστολή της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εκεί. Τόνισαν ότι αυτό αποτελεί μια κίνηση-γέφυρα για την εξάλειψη των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.”

Πάλι αυτοί οι κακοί Έλληνες.. που ωστόσο τους αφήνουν να αλωνίζουν σε όλο τον κόσμο χωρίς αντίδραση καμιά!

Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια όπως διατείνεται το Ουράνιο Τόξο, “για να αποδειχθεί ότι οι εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας, μπορούν να αποτελέσουν μία γέφυρα για διάλογο και συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.”

Τις επόμενες μέρες, το Ουράνιο Τόξο – μη γελιέστε, αυτό κρύβεται πίσω από οποιαδήποτε “στέγη” , έχει κανονίσει να δωρίσει το Λεξικό στον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και στην Επίτροπο υπεύθυνη για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Πολυγλωσσίας, Ανδρούλα Βασιλείου.

Περιμένουμε πλέον όχι απάντηση αλλά ράπισμα από την ελληνική κυβέρνηση στην ύβρι των πλαστογράφων της Ιστορίας μας. Ο χρόνος τους έχει τελειώσει, το μηχάνημα που τους κρατάει στη ζωή πρέπει να βγει από την πρίζα.

Ι.Ν.

Πηγή: MacedoniaHellenicLand.Eu