Ακριβά πλήρωσε τους ψιθύρους για πτώχευση της Ελλάδας, επιστροφή στη δραχμή και όλα τα σχετικά των ημερών ένας συνταξιούχος, ο οποίος είδε όλες τις οικονομίες του να γίνονται… εκλεκτός μεζές των ποντικών.Ο άνδρας από χωριό του δήμου Τυλίσου φαίνεται ότι έπεσε ο ίδιος στη φάκα των φημών, καθώς όλα τα χρήματά του, που είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα υποτίθεται για να τα σώσει από τον οποιοδήποτε οικονομικό κίνδυνο, ξεκοκαλίστηκαν από τα κοφτερά δόντια αρουραίων που τα ανακάλυψαν στην κρυψώνα όπου τα είχε τοποθετήσει.

Ο συνταξιούχος, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της “Νέας Κρήτης”, είχε πανικοβληθεί με τα όσα άκουγε όλο αυτό τον καιρό και έκανε ανάληψη από την τράπεζα όσων χρημάτων είχε πιστεύοντας ότι στο σπίτι του θα ήταν πιο ασφαλή. Τοποθέτησε προσεκτικά τα 50.000 ευρώ που είχε συγκεντρώσει από κόπους μιας ζωής και το εφάπαξ που πήρε μετά τη συνταξιοδότησή του σε μια θυρίδα όχι τράπεζας αλλά… λαξευμένη στον τοίχο του υπογείου του, σαν εκείνες που υπάρχουν σε όλα τα παλιά σπίτια και χρησίμευαν για την αποθήκευση κυρίως τροφίμων. Έκλεισε την πρόσβαση με μια πέτρα και φρόντισε να τη σοβαντίσει για να μη φαίνεται το άνοιγμα.

Δε φανταζόταν όμως ότι οι ποντικοί, που ως γνωστόν έχουν μεγάλη αδυναμία σε οτιδήποτε χάρτινο, θα είχαν πάρει χαμπάρι την… κατάθεση των χαρτονομισμάτων σε αυτή που ο συνταξιούχος θεωρούσε, λανθασμένα όπως αποδείχτηκε, ασφαλή θέση. Έτσι έπιασαν δουλειά μασουλώντας τα χρήματα. Όταν κάποια στιγμή ο άνδρας άνοιξε τη θυρίδα για να πάρει μερικά χρήματα που χρειαζόταν έπαθε το σοκ της ζωής του, καθώς είδε τα χαρτονομίσματα μασουλημένα σχεδόν ολοκληρωτικά.

Πανικόβλητος έτρεξε στην τράπεζα, για να διαπιστώσει ότι από τα 50.000 ευρώ το μόνο ποσό που κατάφερε να διασωθεί ήταν μόλις 5.000! Όλα τα υπόλοιπα είχαν φαγωθεί κυριολεκτικά από επιδέξιους ποντικούς που είδαν σε αυτά το μέσον για να φτιάξουν τη φωλιά τους!

Πηγή: