Σε σειρά συσκέψεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βουλή προεδρεύει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενώ τα αντικείμενα των συσκέψεων αυτών είναι η Ανεργία, η Δικαιοσύνη και η Ανάπτυξη. Σε ότι αφορά την ανεργία ο πρωθυπουργός συσκέφθηκε με τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια και την ειδική γραμματέα του ΕΣΠΑ, Ιφιγένεια Ορφανού. Το κύριο βάρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Στην σύσκεψη για την Δικαιοσύνη είναι παρόντες οι υπουργοί Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χάρης Καστανίδης, Χάρης Παμπούκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αυτή μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την αναπλήρωση των κενών θέσεων στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, για την καταπολέμηση των περιπτώσεων διαφθοράς από δημόσιους λειτουργούς και για την επίσπευση των δικών που αφορούν υποθέσεις ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται, πρώτον, ότι το τι σημαίνει ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον θα καθορίζεται από την Δικαιοσύνη, και δεύτερον ότι η ρύθμιση των τριών προαναφερθέντων ζητημάτων θα έλθει στο υπουργικό συμβούλιο, οπότε η σημερινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό έχει άτυπο χαρακτήρα, όπως εξάλλου τον ίδιο χαρακτήρα έχουν και οι υπόλοιπες συσκέψεις.

Η τρίτη σύσκεψη αφορά την Ανάπτυξη και σε αυτήν θα συμμετέχουν οι υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Άννα Διαμαντοπούλου και Κώστας Σκανδαλίδης.

Πηγή: www.hbnews.gr/