Αποφασισμένοι να δικαιώσουν τον Μανόλο Χιμένεθ για την επιμονή του να τους πάρει στην ΑΕΚ και να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα δήλωσαν οι Χουάν Κάλα και Χοσέ Κάρλος κατά την παρουσίασή τους. Οι δύο παίκτες υπέγραψαν μονοετή συμβόλαια, οι απολαβές του πρώτου ανέρχονται στις 270.000 ευρώ κι έρχεται δανεικός από τη Σεβίλλη, ενώ ο δεύτερος θα παίρνει 220.000 ευρώ και αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

Όπως παραδέχτηκαν αμφότεροι, η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της «Ένωσης» έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφασή τους, αλλά όχι μόνο αυτή. «Είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι ο προπονητής μας ήθελε στην ομάδα και μας γνώριζε. Αυτό ήταν ένα στοιχείο, αλλά ρόλο έπαιξε και η επικοινωνία με τη διοίκηση και τον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ. Μίλησα με τον κ. Χιμένεθ μόνο μία φορά. Από εκεί και πέρα τη δουλειά έκαναν οι μάνατζερ. Μου ανέφερε πως η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο και πως θα λάβει μέρος στο Europa League. Αυτό ήταν ένα σημαντικό κίνητρο για να έρθω», τόνισε ο Χουάν Κάλα.

«Η παρουσία του Χιμένεθ ήταν καταλυτικός παράγοντας. Έχουμε συνεργαστεί και χαίρομαι που θα συνεργαστούμε ξανά. Θέλω να ανταποκριθώ σε αυτά που θα ζητήσει ο προπονητής από μένα. Δεν χρειάστηκε να μου πει πολλά πράγματα ο κύριος Χιμένεθ. Ήταν ευκαιρία για μένα να έρθω σε μία σημαντική ομάδα, να μου δοθούν ευκαιρίες να παίξω και να εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής», είπε με τη σειρά του ο Χοσέ Κάρλος.

Οι δύο παίκτες δεν δίστασαν να θέσουν υψηλούς στόχους. «Γνωρίζω πως η ΑΕΚ είχε πολλά χρόνια να κατακτήσει κάποιον τίτλο και τα κατάφερε πέρυσι με τη βοήθεια του κ. Χιμένεθ. Μακάρι να το επαναλάβει και φέτος», τόνισε ο νεαρός αμυντικός, ενώ ο συμπαίκτης του πρόσθεσε: «Στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η διατήρηση του τίτλου του Κυπέλλου και μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Μακάρι η παρουσία μου στην ομάδα να συνδυαστεί με μία πετυχημένη σεζόν».

Ο Χοσέ Κάρλος ρωτήθηκε για τους λόγους που επέμενε να υπογράψει για ένα χρόνο, χωρίς οψιόν ανανέωσης. «Δεν μπορούσα να δεσμευτώ για περισσότερο. Ήθελα να δω πώς θα εξελιχθεί αυτός ο πρώτος χρόνος. Αν δω μετά από αυτό το χρόνο πως όλα είναι καλά και είναι όλοι ευχαριστημένοι ,ίσως γίνει κάτι το επόμενο καλοκαίρι», ανέφερε, ενώ για τις συγκρίσεις με τον Νάτσο Σκόκο, από τη στιγμή που ο Σταύρος Αδαμίδης είπε πως θα είναι ο αντικαταστάτης του, τόνισε: «Δεν γνωρίζω για τον Σκόκο. Δεν ήρθα για να αντικαταστήσω κανέναν, αλλά για να παίξω καλά, να βοηθήσω την ομάδα και να εξελιχθώ».

Οι δύο παίκτες αμέσως μετά την παρουσίασή τους αναχώρησαν για το αεροδρόμιο προκειμένου να επιστρέψουν στην Ισπανία. Θα έρθουν και πάλι στην Ελλάδα για την προετοιμασία, που αρχίζει στις 14 Ιουλίου.