Οι έρευνες για την υπόθεση των στημένων αγώνων και το παράνομο στοίχημα στην Ελλάδα συνεχίζονται και η «Καθημερινή» αποκαλύπτει δύο αποτελέσματα από αυτές.

Σε δημοσίευμά της, κάνει γνωστό ότι οι Αρχές έχουν καταλήξει σε 16 άτομα, τα οποία έπαιζαν στοίχημα για λογαριασμό των εμπλεκομένων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, την στιγμή που προκύπτει ότι ο συνολικός τζίρος από παράνομα στοιχήματα αγγίζει τα 4,5 δις ευρώ.

Έχουν προκύψει ήδη 105 εταιρείες στις οποίες παίζονταν παράνομα στοιχήματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα όλες οι έρευνες να έχουν εστιάσει στη ροή του «μαύρου» χρήματος, αλλά και σε 16 άτομα, που έπαιζαν σε αυτές αντί για παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για τα άτομα αυτά έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, και έχουν προκύψει σημαντικότατα στοιχεία εις βάρος τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτός από τα 16 άτομα, έχει εντοπιστεί και ένας κεντρικός διαχειριστής των παράνομων στοιχημάτων από την Κύπρο ο οποίος αναλάμβανε προσωπικά τη διακίνηση των χρηματικών ποσών κάνοντας χρήση αυτού του λογαριασμού.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει τις έρευνες με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για αρκετούς προέδρους ΠΑΕ, διαιτητών, ποδοσφαιριστών…