Μανόλο Χιμένεθ και Σταύρος Αδαμίδης σχεδίασαν την ΑΕΚ της νέας χρονιάς, συζήτησαν όλα τα ανοιχτά μέτωπά της και συμφώνησαν πως χρειάζεται 4-5 μεταγραφές (ανάλογα και με την εξέλιξη στις υποθέσεις Δέλλα-Μανωλά) για να πρωταγωνιστήσει στο επόμενο πρωτάθλημα!

Στη μαραθώνια συνάντηση προέδρου και προπονητή στα Σπάτα (που έγινε παρουσία και των Κωνσταντινίδη, Δημητριάδη, Παστόρ και Γκρέταρσον) υπήρχε σχεδόν πλήρης… ταύτιση απόψεων. Αφού, λοιπόν, επιβεβαιώθηκε πως δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησης του Χιμένεθ (και εξηγήθηκε ξανά από τον ίδιο πως οι πρόσφατες δηλώσεις του που άφηναν να εννοηθεί κάτι τέτοιο, παρερμηνεύτηκαν), οι δύο άνδρες έβαλαν μπροστά το σχεδιασμό της νέας σεζόν.Σύμφωνα με αυτόν, η ΑΕΚ θα επιδιώξει να κλείσει 4-5 μεταγραφές -πέραν αυτών που ήδη έχει πραγματοποιήσει (Μπουγαΐδης, Κοντοές, Σιαλμάς) και για τις οποίες ο Ανδαλουσιανός δήλωσε ικανοποιημένος σε πρώτη φάση. Όπως αποφασίστηκε, λοιπόν, η «Ένωση» θα κινηθεί για την απόκτηση δύο επιθετικών (που θα καλύψουν τα κενά των Σκόκο, Μπλάνκο), ενός επιτελικού μέσου κι ενός ή δύο στόπερ (ανάλογα με την κατάληξη των ανανεώσεων Δέλλα και Μανωλά).

Προτεραιότητα για την κάλυψη των συγκεκριμένων… αναγκών επιβεβαιώθηκε πως θα δοθεί στους στόχους από τη Σεβίλλη (Κάλα, Ακόστα, Χοσέ Κάρλος), για τα δεδομένα στις περιπτώσεις των οποίων ενημέρωσε αναλυτικά τον Αδαμίδη ο Χιμένεθ. Ο τελευταίος, από την πλευρά του, έμαθε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ την πορεία των επαφών για τη λύση των συμβολαίων Γκερέιρο και Γιάχιτς -ενώ συζητήθηκε γενικότερα και το θέμα των αποδεσμεύσεων (τόσο για τις περιπτώσεις των ελεύθερων, όσο και για τους δανεικούς).

Πέρα από τα θέματα του ρόστερ, στο τραπέζι έπεσαν κι εκείνα της προετοιμασίας (κυρίως των φιλικών που θα δοθούν σε Σλοβενία και Ελλάδα), επιβεβαιώθηκε πως ο Μιγκέλ Μορίγια θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την ΑΕΚ από την Ισπανία και αποφασίστηκε ότι το κενό του θα αναπληρωθεί -όχι με προσθήκη, αλλά με αναβάθμιση των Ντάνι Παστόρ και Χεσούς Καλντερόν.