“Η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές” είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην έναρξη της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ και απηύθυνε κάλεσμα για να διασφαλιστεί με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας, αντιμετωπίζοντας με τρόπο αποφασιστικό την παρούσα δύσκολη κρίση.

Η σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έγινε μετά από αίτημα της Βάσως Παπανδρέου και υπό τη σκιά των παραιτήσεων των βουλευτών Έκτορα Νασιώκα (βουλευτής Λάρισας) και Γιώργου Φλωρίδη.

Η στιγμή είναι ιστορική. Είτε η Ευρώπη θα γράψει ιστορία, είτε η ιστορία θα ξεγράψει την ΕΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, τόνισε ότι η απάντηση μας στις φουρτούνες γύρω μας είναι η σταθερότητα και η συνέχεια της δικιάς μας πορείας. Είναι επώδυνες οι αλλαγές αλλά όσο πιο γρήγορα τις κάνουμε τόσο πιο γρήγορα θα φύγουμε από την κρίση.

“Δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε είναι ώρα μάχης. Όλοι, εγώ και όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα είμαστε παρόντες και θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Ξέρω το κόστος, τον πόνο και δυσκολίες κάθε βουλευτή. Μπορείτε να στηριχτείτε και επάνω μου και εγώ θα στηρίξω εσάς, στην από κοινού μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ελλάδα. Δεν απεμπολούμε την ευθύνη.