Επιμέλεια στήλης:
Γιάννης Ιωαννίδης
Ένα ακόμα ποντιακό φαγητό, όχι και τόσο δημοφιλές στις νέες γενιές, αλλα πολύ γνώριμο στις παλιές… Πεντανόστιμο και πολύ εύκολο… Καλή επιτυχία!

    
Υλικά

    – 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
    – λίγο χοιρινό κιμά
    – 1 κούπα ελαιόλαδο
    – 5 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    – λίγο μαϊντανό
    – αλάτι, πιπέρι

    για τη ζύμη:

    – 1 μεγάλο ποτήρι νερό
    – αλεύρι όσο πάρει
    – 1 σφηνάκι λάδι
    – 1 κουταλάκι ξίδι
    – αλάτι

Διαδικασία

Αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό εύπλαστο μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνουμε για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λάδι.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλους διαμέτρου 25 εκατ. Με ένα πιρούνι πασαλείβουμε τον κάθε κύκλο στη μισή του επιφάνεια. Προσέχουμε ώστε να έχει ένα λεπτό στρώμα κιμά για να ψηθεί πιο εύκολα. Το καπακώνουμε και το πατάμε με το πιρούνι στις άκρες για να κλείσει καλά. Το ψήνουμε στο σάζι γυρνώντας το 2-3 φορές γύρω γύρω.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα