Επιστολή – δήλωση για τα τεκταινόμενα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Βέροιας μας έστειλε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νεολαίας Βέροιας Κωνσταντίνος Καπανίδης. Στην επιστολή του αναφέρει:
“Αναμφισβήτητα η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο ως  κακόγουστο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί.
    Η προβληματική συμβίωση των πολιτών του κέντρου της Βέροιας και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής είναι μια ιστορία με βάθος τουλάχιστον μιας δεκαετίας.

    Ακούγαμε εδώ και χρόνια ότι γίνονται προσπάθειες ισορρόπησης της κατάστασης για να αποφευχθεί η κοινωνική ένταση. Είτε αναλύοντας τη λέξη ισορροπία ετυμολογικά είτε λαμβάνοντάς την ως όρο της φυσικής αντιλαμβανόμαστε πως είναι αδύνατον να υπάρξει, όταν αριθμητικά έχουμε από τη μια πλευρά μερικές εκατοντάδες πολιτών του κέντρου και από την άλλη 15-20 καταστηματάρχες και όταν ποιοτικά η πλάστιγγα του δικαίου γέρνει αποκλειστικά υπέρ της μίας πλευράς. Ακόμα όμως και αν δεχτούμε την προσπάθεια αυτή, ποιό ήταν το αποτέλεσμα; Η κατακραυγή του κόσμου, και η απαξίωση των θεσμών, δικαίως κατ’ εμέ, για ακόμη μια φορά.
    Μια άλλη δικαιολογία για την πολυετή απραξία ήταν η δυσκολία ανάληψης του πολιτικού “κόστους” από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Έτσι , αναβολή στην αναβολή, αρνήσεις ανακλήσεων από τη μία πλευρά, καταγγελίες και μηνύσεις από την άλλη φτάσαμε στο 2011 και δεν είχε γίνει τίποτα. Έπρεπε να επέμβει η εισαγγελέας Πρωτοδικών της Βέροιας για ένα θέμα πασιφανές; Έπρεπε να ενημερωθεί η επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης για να δράσουν (;) υπό το βάρος της πιθανής κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος ορισμένοι;
    Αν λοιπόν είχε προβλεφθεί η αναγκαστική ύπαρξη του πολιτικού κόστους και η αδυναμία ισσοροπίας θα ήταν σίγουρα πιο ανώδυνη η διαδικασία εύρεσης λύσης και για τις τρεις πλευρές. Γιατί τώρα δεν απομένει άλλη λύση από το να εφαρμοστεί ΑΠΟΛΥΤΑ ο νόμος κάτι που σημαίνει νέκρωση του κέντρου από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή σε κάθε άλλη περίπτωση “αργία” για τους υπεύθυνους από πλευράς Δήμου για παράβαση καθήκοντος και αθέμιτο ανταγωνισμό (λόγω δημιουργίας νομικού προηγούμενου με την υπόθεση Σ.Παπαδόπουλου). Αυτό το πολιτικό κόστος το σκέφθηκαν;
    Τέλος, είναι λυπηρό κατ’ εμέ, ένας άνθρωπος νέος και ηλικιακά και στα καθήκοντά του και στη δουλειά του, και συνομήλικός μου, ο Θ. Κορωνάς, να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους προσφέροντας διέξοδο και στους υπόλοιπους 19 Δημοτικούς Συμβούλους ομοϊδεάτες του με την πρότασή του να επιστραφεί το θέμα στην Επιτροπή ποιότητας Ζωής. Από τη στιγμή μάλιστα που το θέμα είναι εξ’ ορισμού σοβαρότατο (αφού έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικού προβλήματος)  και ήδη υπάρχει απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να παραπεμφθεί στο Δ.Σ. Βέροιας λόγω της φύσης του, όπως προανέφερα, ποιος ο λόγος να επιστραφεί εκεί; Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι πως εκλέχθηκαν για να υπηρετούν τις ανάγκες του κόσμου και όχι για να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Στο κάτω κάτω αν δεν επιθυμούν να «λερώσουν» τα χέρια τους ας λειτουργήσουν τουλάχιστον σαν ομάδα και ας ακολουθήσουν τη Δήμαρχο που πρότεινε να συζητηθεί κανονικά το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
    Υπομονή (ξανά) χρειάζεται γιατί αργά η γρήγορα θα μπουν όλοι στη θέση τους και τότε θα πέσουν οι “μάσκες”, θέλοντας και μη.

Ο Πρόεδρος του Το.Συ.Ν. Βέροιας
Κωνσταντίνος Καπανίδης”    
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα