Με 155 βουλευτές μένει πλέον η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την παραίτηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ο οποίος παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του προς τον πρωθυπουργό χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και εξηγεί ότι η παραίτησή του είναι θέμα συνείδησης.

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάνης δηλώνει ότι δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ενώ θεωρεί ότι τα μέτρα που μέχρι τώρα επεβλήθησαν δεν τα ζητάει η τρόικα αλλά τα επιβάλλει μόνη της η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο και σε ανάλογες ψηφοφορίες τις χαρακτηρίζει πειθαναγκάστηκες και δηλώνει « δεν μπορώ να κουβαλάω πια το βάρος που μας φορτώνετε ενώ γινόμαστε Σίσυφοι μας βαφτίζεται σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός.»

Ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής, καταλήγοντας, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους έλληνες τονίζοντας ότι «ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό. Έναν λαό υπερήφανο, αγωνιστή, εργατικό και φιλότιμο. Γι’ αυτό και οι έλληνες μας ταπεινώνουν» αναφέρει και προσθέτει «νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»

Ο κ. Λιάνης εξηγεί πάντως και τους λόγους που δεν παραιτείται από το αξίωμα του βουλευτή αλλά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν ταιριάζει ούτε στον ίδιο αλλά ούτε και στο φρόνημα των κατοίκων της Φλώρινας να ορίσει αυτός το νέο βουλευτή που θα τους εκπροσωπήσει. «Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν από το λαό της Φλώρινας.»