Στη χώρα μας αναμένεται να βρεθούν την Τρίτη 14/6 ένας ή και περισσότεροι αξιωματούχοι της UEFA, με σκοπό να μπει ένα τέλος στην υπόθεση των αδειοδοτήσεων που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σύνολο του. Η ΕΠΟ προτείνει να ελεγχθεί σε τρίτο βαθμό ο φάκελος του ΟΦΗ (με αντάλλαγμα την απόσυρση από τα πολιτικά δικαστήρια), καθώς και του Ηρακλή και των Τρικάλων, ωστόσο οι Κρητικοί και πιθανόν οι υπόλοιποι, αναμένεται να ζητήσουν άνοιγμα όλων των φακέλων.

Η ΕΠΟ φέρνει στην Αθήνα αξιωματούχους της UEFA προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των αδειοδοτήσεων. Στόχος της ελληνικής ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της προσφυγής του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια ώστε να μην του επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, προτείνοντας παράλληλα να ελεγχθεί ο φάκελος των Κρητικών από τους ανθρώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ό,τι εκείνοι αποφανθούν, θα πρέπει έπειτα να θεωρηθεί και τελεσίδικο.

Στον ΟΦΗ από την άλλη, παραμένει αμφίβολο αν σκοπεύουν να αποδεχτούν την εν λόγω εξέλιξη. Αντίθετα, με διάφορες τοποθετήσεις τους, δηλώνουν πως αποδέχονται τον έλεγχο του φακέλου τους από την UEFA, αρκεί να ελεγχθούν οι φάκελοι όλων των ομάδων (και αυτών που αδειοδοτήθηκαν δηλαδή) και όχι μόνο ο δικός τους. Να σημειωθεί πως το ίδιο αναμένεται να προταθεί και για τον Ηρακλή και τα Τρίκαλα, ωστόσο η απάντηση πιθανότατα θα είναι ίδια: άνοιγμα όλων των φακέλων!

Από την Τρίτη, λοιπόν, θα αρχίσουν να τρέχουν οι εξελίξεις και δεν αποκλείεται, αν δεν ευοδωθούν οι όποιες προσπάθειες προσέγγισης, να προχωρήσει η ΕΠΟ σε επιβολή κυρώσεων σε βάρος του ΟΦΗ.

Τέλος, την Τρίτη ή την Τετάρτη το αργότερο, αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι ομάδες που εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στο σκάνδαλο των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων.