Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από το πρωί τα επεισόδια γύρω από το Σύνταγμα, ενώ σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται η διακομιδή των τραυματιών στα νοσοκομεία καθώς το κέντρο παραμένει αποκλεισμένο ακόμα και για τα ασθενοφόρα.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών, ενώ οι κουκουλοφόροι δρουν ανενόχλητοι προκαλώντας υλικές ζημίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες 6 εκ των 16 που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθηνάς είναι αστυνομικοί. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει 29 προσαγωγές και 9 συλλήψεις.

Στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι που έχουν πνίγει στα χημικά.

Έκκληση πριν από λίγο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέα Λουραντου, από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα “να σταματήσει η ρίψη χημικών, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα”.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ακρίτας Καλούσης, μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δυο δάσκαλοι χτυπήθηκαν από αστυνομικούς στη στοά που βρίσκεται το κτίριο της Ομοσπονδίας, (ο ένας στα πλευρά και ο άλλος στο κεφάλι).

Μετά από μεσολάβηση του ΣΚΑΪ, γιατροί από το ιατρείο της Όθωνος έσπευσαν στην Διδασκαλική Ομοσπονδία και ασθενοφόρο παρέλαβε δυο τραυματίες δασκάλους. Τα ασθενοφόρα για πολλή ώρα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, δεκάδες είναι οι τραυματίες της πλατείας Συντάγματος που δεν έχουν διακομιστεί στα πρόχειρα ιατρεία και τα ασθενοφόρα ΔΕΝ μπορούν να τους προσεγγίσουν.

Από το ιατρείο του μετρό στο Σύνταγμα ο Σταύρος Φλέγκας είπε ότι οι τραυματίες μεταφέρονται μέσω συρμών στο Μέγαρο Μουσικής από εκεί μέσω ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία. Ο κ. Φλέγκας απηύθυνε έκκληση για οξυγόνο.

Ο Γιώργος Βήχας από το πρόχειρο ιατρείο στην Όθωνος κατήγγειλε ότι αστυνομικοί πέταξαν πέτρες και κομμάτια μάρμαρα στους γιατρούς και τους τραυματισμένους.

Τουλάχιστον 500 άτομα έχουν περάσει από το ιατρείο του μετρό στο Σύνταγμα και τουλάχιστον 30 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κουσούλης, εθελοντής διασώστης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Για λόγους ασφαλείας η διοίκηση του ξενοδοχείου King George ανακοίνωσε ότι το εκκενώνει.