Μόλις ηρεμήσαμε λίγο από τις επιθέσεις hacking, μια νέα είδηση έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά στο χώρο των διαδικτυακών επιθέσεων. Ο hacker George ‘GeoHot’ Hotz, ο οποίος βρίσκεται στα δικαστήρια με τη Sony για την παραβίαση και δημοσίευση του «σπασμένου» PlayStation 3 στο διαδίκτυο, τώρα εργάζεται για το Facebook ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται από διάφορες πηγές.

Η ακριβής θέση του στην εταιρεία δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι θα εργαστεί στο κομμάτι της ανάπτυξης της πολυσυζητημένης εφαρμογής για το iPad.

Σε ένα δημοσίευμα ο Hotz φαίνεται να έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook το εξής μήνυμα: “Facebook is really an amazing place to work…first hackathon over.”. Το post αυτό δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουνίου, αλλά λένε ότι εργάζεται εκεί από τον Μάιο.

Ο Hotz έχει γίνει ένα σύμβολο για την κοινότητα των hackers. Αυτό αποδεικνύεται από τις κινήσεις των Anonymous, που επιτέθηκαν στο δίκτυο της Sony χρησιμοποιώντας την μέθοδο DDoS, εξαιτίας της μήνυσης που του έγινε από την Sony. Συμπτωματικά ή όχι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε την ίδια στιγμή που οι LulzSec εκτελούσαν μαζικές επιθέσεις και πάλι στο δίκτυο της Sony.