Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα Τρίτη, και την Τετάρτη, η χώρα με τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να «κατεβάζουν ρολά», λόγω της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που αντιδρούν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει η πρωτεύουσα, καθώς οι εργαζόμενοι μετέχουν στην 48ωρη απεργία, ενώ δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ, ο προαστιακός, οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό, μετά την απόφαση και των ηλεκτροδηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ισχύ τέθηκαν τα μέτρα της τροχαίας για τις συγκεντρώσεις. Έκλεισαν οι δρόμοι που οδηγούν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ εκτός από την Αμαλίας, έκλεισε και η Βασιλίσσης Σοφίας και όλοι οι κάθετοι δρόμοι, ενώ η Ακαδημίας πηγαίνει έως και την Κανάρη, και από εκεί οι οδηγοί μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους μέσω του Κολωνακίου.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στα δρομολόγια των πλοίων, καθώς τα προσκείμενα στο ΚΚΕ ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφάσισαν συμμετοχή στην 48ωρη πανελλαδική απεργία και έχουν καταλάβει τους καταπέλτες των πλοίων.

Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν αποκλείσει και τις εισόδους της Βιομηχανικής Ζώνης στη Θεσσαλονίκη, με συνέπεια να έχει σημειωθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στους παρακείμενους δρόμους.

Παράλληλα, με τετράωρες στάσεις εργασίας θα συμμετάσχει στην απεργία η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Οι τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air λόγω της απεργίας ΕΔΩ

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, στις 28 και 29 Ιουνίου, καθώς γιατροί και νοσηλευτές συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30).

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για το Μεσοπρόθεσμο.

Εξάλλου, θα συνεχιστεί η απεργία στη ΔΕΗ με την κάλυψη της ΓΣΕΕ. Η απόφαση του Πρωτοδικείου για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΔΕΗ αναμένεται σήμερα μετά το μεσημέρι.

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου, στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Από τον ΟΑΣΘ διευκρινίζεται ότι τα πρώτα πρωινά δρομολόγια των γραμμών, θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μετά τις 08:00π.μ. και έως τις 08:30π.μ., αναλόγως της αποστάσεως των αφετηριών και τερμάτων από τα αμαξοστάσια.

Συλλαλητήριο και συγκεντρώσεις

Συλλαλητήριο πραγματοποιείται στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Σήμερα Τρίτη στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Συνεχίζουν οι Αγανακτισμένοι

Το Κίνημα των Αγανακτισμένων με επίσημη ανακοίνωσή του καλεί τους πολίτες όλης της Ελλάδας να συμμετάσχουν σε νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη και Τετάρτη, 28 και 29 Ιουνίου αντίστοιχα. Οι Αγανακτισμένοι συγκεντρώνονται ήδη στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να συνενωθούν με διαδηλωτές των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ στις 6:00 μμ προγραμματίζεται και συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Για την Τετάρτη, προγραμματίζεται περικύκλωση της Βουλής με την βοήθεια διάφορων τοπικών συνελεύσεων Αγανακτισμένων ανά τη χώρα.