Την πεποίθηση πως η υπόθεση με τα στημένα είναι «χρυσή ευκαιρία» για να …καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής τόνισε πως δεν πρόκειται να οπλοφορήσει ή να δεχθεί προστασία, καθώς δεν ανησυχεί για τον εαυτό του, και ανέφερε ότι οι κυρίες Ράικου και Παπανδρέου έκαναν πολύ καλή δουλειά.

Αναλυτικά:

Είπατε πως εάν είναι ο κύριος Παπακώστας μπλεγμένος θα πουλήσετε την Παναχαϊκή;

Εννοώ, πως αν φτάσαμε σε αυτό το σημείο, να είναι και ο Παπακώστας μπλεγμένος, ε, τότε, καλύτερα να πουλήσω την ομάδα… Δεν σας κρύβω ότι με πήρε τηλέφωνο πριν. Βέβαια, δεν μπορώ να τον αναλάβω επειδή είμαι μάρτυρας της υπόθεσης.

Πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία;

«Δεν ξέρω. Προτιμώ να μην κάνω υποθέσεις εάν δεν γνωρίζω όλη την δικογραφία. Πάντως, η δουλειά που κάνουν οι εισαγγελείς, είναι λεπτομερείς, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και κατά την κρίση τους, οι 15 που έχουν συλληφθεί, είναι επικίνδυνα άτομα. Για τους υπόλοιπους που εμπλέκονται, δεν κρίθηκε σκόπιμο να βγει ένταλμα σύλληψης.

Θεωρώ, πως πολλοί απο τους ανθρώπους αυτούς που έχουν συλληφθεί, έχουν λειτουργήσει πολύ σκληρά. Εξάλλου, εγώ τα έχω καταγγείλει εδώ και τρία χρόνια. Η Ηλιούπολη όταν μας κέρδισε την κατηγορία, οι αντίπαλοί της στον δεύτερο γύρο έβαζαν την δεύτερη ομάδα…»

Ανησυχείτε;

«Φυσικά. Δεν σας κρύβω πως εδώ και καιρό φρουρούνται περιουσιακά μου στοιχεία. Εγώ δεν μπορώ και απο θέμα αισθητικής να έχω προστασία. Μου το προτείνανε αλλά δεν δέχτηκα. Δεν μπορώ να βγαίνω έξω με τα παιδιά μου και να οπλοφορώ. Παρότι υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις, ποτέ δεν πήρα πιστόλι»!

Πιστεύετε πως θα τιμωρηθούν;

«Δεν ξέρω. Βάζω τεράστια ερωτηματικά. Αν εντός πέντε ημερών, δεν υπάρξει συμφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι πρέπει να ανακριθούν. Πάντως, τα εντάλματα έχουν ισχύ πέντε ημερών. Οι κρατούμενοι μπορούν να απολογηθούν εντός πέντε ημερών. Οι συγκεκριμένοι πήραν προθεσμία μέχρι την Δευτέρα. Η μοναδική περίπτωση να πάρουν νέα προθεσμία είναι να προφυλακιστούν και ας πάρουν όση προθεσμία θέλουν… Εκτός κι αν προσβάλλουν το ένταλμα σύλληψης».