Τασος Τέλλογλου

H υπόθεση των «στημένων» αγώνων ποδοσφαίρου θα φέρει σύμφωνα με κατ’ αρχήν πληροφορίες περίπου 700 άτομα στο εδώλιο, οδηγώντας σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολύπλοκες ποινικές υποθέσεις στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Για αυτό –για λόγους οικονομίας– και να αποφάσισε η εισαγγελία να κινήσει κατά αρχήν τη διαδικασία του αυτοφώρου για τους πιο «διάσημους» από τους επικεφαλής του κυκλώματος με τις κατ οίκον έρευνες και τα εναντίον τους εντάλματα.

Οι άνθρωποι ήταν χρόνια υπό παρακολούθηση. O ισχυρός παράγων του Ολυμπιακού Βόλου τουλάχιστον από την περίοδο της προεδρίας του στον Πανιώνιο και του περίεργου αποτελέσματος με την Δυναμό Τιφλίδας. Υπάρχουν όμως σύμφωνα με πληροφορίες του protagon και άλλοι παράγοντες του κυκλώματος που δεν έχουν συλληφθεί ακόμα, όπως ο γιός προέδρου μεγάλης ομάδας μπάσκετ, που στοιχημάτισε ένα μεγάλο ποσό στην Μαλαισία και που από τις αρχές θεωρείται ύποπτος.

Οι ομάδες παράγοντες των οποίων βρεθούν ή θα βρεθούν να έχουν «χειραγωγήσει» παιγνίδια για να κερδίσουν –οι παράγοντες –μερικές χιλιάδες στο στοίχημα ενός Σαββατοκύριακου, πρέπει η να διαλυθούν ή να υποβιβαστούν ακόμα και αν του χρόνου το πρωτάθλημα της πρώτης Εθνικής αρχίσει με 8 ομάδες. Αν ο κ Πιλάβιος και ο κ Μπιτσαξής αυτή τη φορά ακούσουν εκείνον ή τον άλλο παράγοντα που ανεχόταν εκείνον η τον άλλο παράγοντα που στοιχημάτιζε –είναι γνωστό ότι δύο τουλάχιστον από τους παράγοντες επαρχιακών ομάδων διατηρούσαν ισχυρούς δεσμούς προστασίας με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα –το παιγνίδι της κάθαρσης θα έχει χαθεί. Το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού αποδεικνύει ότι για μια μεγάλη ομάδα παραγόντων το παιχνίδι στο ποδόσφαιρο παίζεται έξω από το γήπεδο, είναι η ώρα της πολιτείας να το παίξει εκεί.

Το άρθρο πρώτο-δημοσιεύθηκε στο protagon.gr