Υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας, και των άλλων κρατών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, τάσσονται οι επικεφαλής 35 από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες έξασφαλίζουν μεγάλα κέρδη από τις δραστηριότητες τους στις χώρες αυτές.

Σύμφωνα με τη γαλλική Μοντ και τη Γερμανική Χάντελσμπλατ, οι επικεφαλής των κολοσσών αυτών εκφράζουν την ανησυχία τους για το μέλλον του ευρώ και της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Ειδικότερα, οι επικεφαλής των εταιριών EADS, Siemens, Daimler, Deutsche Telekom, E.On, BMW, Deutsche Post, Total, Renault και EdF έχουν συνυπογράψει κοινή διαφημιστική καταχώριση, η οποία θα κυκλοφορήσει σε μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες την προσεχή εβδομάδα, ζητώντας στήριξη των χωρών που πλήττονται από την κρίση χρέους.

«Η κατάρρευση του ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη», αναφέρει η διαφημιστική καταχώριση των CEO, όπου επισημαίνεται ότι η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στον διεθνή στίβο έχει βελτιωθεί σημαντικά χάρη στο ευρώ.

Όπως υπογραμμίζουν, οι χώρες που πλήττονται από την κρίση χρέους θα πρέπει να στηριχτούν ώστε οι λαοί τους να έχουν ελπίδες για το μέλλον.