O διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Στίβεν Έλοπ, παρουσίασε ένα νέο smartphone το οποίο χρησιμοποιεί λογισμικό που η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταλείψει στο μέλλον, μια κίνηση που πολλοί αναλυτές δηλώνουν ότι θα καταδικάσει τη συσκευή σε αφάνεια.

Ο κάποτε αδιαμφισβήτητος ηγέτης στα κινητά τηλέφωνα, η Nokia έχει χάσει έδαφος στην αγορά smartphone, με το iPhone της Apple και τα android συσκευών της Google να κυριαρχούν στον συγκεκριμένο τομέα.

Σε ένα συνέδριο τηλεπικοινωνιών στη Σιγκαπούρη, ο Έλοπ επανέλαβε ότι η Nokia θα λανσάρει το πρώτο της smartphone χρησιμοποιώντας τα Windows της Microsoft εντός του έτους, παρ’ όλο που ο ίδιος παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο κινητό» το οποίο χρησιμοποιεί το λογισμικό MeeGo.

«Φαίνεται μάταιο να ξεκινήσει ένα τηλέφωνο όπως το N9 σε μια πλατφόρμα που έχει κοπεί ήδη από την διοίκηση» δήλωσε αναλυτής της RBS στο Λονδίνο.

Από την πλευρά του ο Έλοπ είπε πως το N9, το πρώτο και τελευταίο που χρησιμοποιεί το λογισμικό MeeGo, ήταν μέρος μιας προσπάθειας της Nokia να εισαγάγει «μια συναρπαστική εμπειρία γύρω από το περιβάλλον εργασίας του χρήστη, το βιομηχανικό design και την πλατφόρμα προγραμματιστή».

«Ο πρωταρχικός μας στόχος σχετικά με την σχεδίαση smartphone είναι να εστιάσουμε στην χρήση των Windows» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της φινλανδικής εταιρείας που μετακόμισε από την Microsoft στη Nokia το περασμένος έτος.

Πηγή: