Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά είχε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, έπειτα από πρωτοβουλία του δεύτερου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για τα αποτελέσματα του Eurogroup και του επανέλαβε την ανάγκη συναίνεσης και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, προκειμένου να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης της χώρας μας.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς του δήλωσε ότι είναι κατανοητή εκ μέρους του η ανάγκη τήρησης του χρονοδιαγράμματος που συμφωνήθηκε στο Eurogroup σε σχέση με την ψήφιση των δύο νόμων μέχρι 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα από τη θέση που θα διατυπώσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση επί της ουσίας των ρυθμίσεων.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «δεν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η θετική ψήφος της Αντιπολίτευσης στο Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο, αν και αυτό θα ήταν το επιθυμητό για την κυβέρνηση» και υπογράμμισε πως «η αναφορά στην εθνική ενότητα είναι αναφορά στην ανάγκη να υπάρχει κλίμα και ατμόσφαιρα ενότητας και υπευθυνότητας».