Διακοπές στην ηλεκτροδότηση από τις 12 έως τις 3 μετά το μεσημέρι και από τις 8 έως τις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Η εταιρεία απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές να περιορίσουν τις ώρες εκείνες την κατανάλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, μέχρι αυτή την ώρα η διοίκηση δεν σκέφτεται να προσφύγει κατά της απεργίας.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προχώρησε από τα μεσάνυχτα σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ζητώντας να αποσυρθεί ο νόμος με τον οποίο θα παραχωρείται προς μετοχοποίηση επιπελόν ποσοστό 17% της επιχείρησης.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν αποκλείσει τη Δευτέρα τις τις εισόδους των κεντρικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στο ενεργειακό κέντρο Κοζάνης – Πτολεμαϊδας.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 10 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ άλλες 7 βρίσκονται σε συντήρηση.

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί δέκα μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ εκτιμάται ότι έως το μεσημέρι θα έχει μειωθεί η παραγωγή από τα υδροηλεκτρικά φράγματα της χώρας.

Οι συνδικαλιστές δεν αποκλείουν ολιγόωρες διακοπές εάν η ζήτηση ρεύματος είναι μεγάλη.

Ο αναπληρωτής γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Παντελής Καραλευτέρης τόνισε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ότι στόχος και των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ είναι να αποσυρθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από τη Βουλή.

Ο κ. Καραλευτέρης υποστήριξε ότι πολλοί βουλευτές έχουν διαμηνύσει στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δεν θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, ενώ ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος -πριν τον ανασχηματισμό- τους είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλειοψηφία για την πώληση μονάδων.

Για το ενδεχόμενο διακοπών ρεύματος δήλωσε ότι ο ΔΕΣΜΗΕ (διαχειριστής του συστήματος ηλεκτρικής ενέργεια) έχει την κύρια ευθύνη για το αν θα γίνουν.