Δελτίο Τύπου    
Με αφορμή τα προβλήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας,  τόσο σε επίπεδο Νομού, αλλά και Πανελλαδικό, στο χώρο της υγείας (ελλείψεις σε Ιατρικό προσωπικό, Ιατροφαρμακευτικό υλικό…θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή πολιτών μας)  ο Βουλευτής έκανε την παρακάτω δήλωση:


“Δεν είναι η πρώτη φορά, που η υγεία βάλλεται  από τις κυβερνήσεις του  ΠΑΣΟΚ. Μόνο που αυτήν την φορά η κατάσταση αν μη τι άλλο οδηγεί  σε αδιέξοδα και τον πολίτη σίγουρα να νοιώθει  ανασφαλής και ταλαίπωρος, βλέποντας την υγεία του να χρησιμοποιείται κατά πως εξυπηρετεί τα κυβερνητικά σχέδια.
Η υγεία ήταν , είναι ,και θα είναι βασικό και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, ένα κοινωνικό αγαθό που θα πρέπει να  διασφαλίζεται μέσα από ένα γενικό σχέδιο υγείας έξω από τις προθέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων.
Το ΠΑΣΟΚ  προσπαθεί με σειρά μέτρων και νομοσχεδίων του, να εξυγιάνει  δήθεν την  πρωτοβάθμια περίθαλψη, λέγοντας ότι βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών. 
Σε  αυτή την προσπάθεια τους εντεταλμένοι διοικητές(Έδεσσας-Γιαννιτσών –Νάουσας –Βέροιας) υπηρετούντες τις αρχές του μνημονίου  και την πολιτική ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν  ομόφωνα  στις 4-2-2011 να κλείσουν  την Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας, με παράλληλη διατήρηση των δικών τους κλινικών και να οδηγήσουν τους πολίτες του Νομού μας σε μία διαρκή   ταλαιπωρία θέτοντας  σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. 
Με ποια ,αλήθεια ,κριτήρια προέβησαν  σε αυτή τους την απόφαση; Όταν μάλιστα το Νοσοκομείο της Βέροιας βρίσκεται πολύ κοντά στην Εγνατία οδό,  καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα άμεσων αναγκών (τροχαία ατυχήματα); Όταν μάλιστα η γεωγραφική του θέση καλύπτει το μεγαλύτερο όγκο ασθενών  από την ευρύτερη περιοχή μέχρι και την περιοχή του διευρυμένου Δήμου Αλεξάνδρειας;
Πίστευα και πιστεύω  πως η υγεία θα πρέπει να παραμένει έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και πολιτικά παιχνίδια 
Θέση μου ήταν και παραμένει η διατήρηση και η λειτουργία όλων των κλινικών  και των δύο Νοσοκομείων του Νομού μας. Αν πράγματι θελήσω να καταθέσω στοιχεία πολιτικής σκοπιμότητας και σχεδιασμού , θα σας έλεγα: Πως η ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας  καλύπτει ετησίως περίπου 1300  περιστατικά  ,   σε αντίθεση με τις κλινικές των άλλων Νοσοκομείων, στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν λόγους προσωπικής αντιπαράθεσης,  να οδηγείται σε κλείσιμο;
Ερασιτεχνισμοί; Σκοπιμότητα ; Παράδοση του όλου συστήματος σε ιδιώτες; Λανθασμένη πολιτική; Ερωτήματα που αναμφισβήτητα βασανίζουν όλους μας σήμερα.
Όπως όμως και αν έχει η κατάσταση, η ουσία είναι και παραμένει αναμφισβήτητη: υπάρχει  μια κατάσταση αμφίβολη στον χώρο της υγείας με μοναδικό θύμα τον ασθενή πολίτη. Η Υγεία είναι ένα κοινωνικό δικαίωμα, αποτελεί κοινωνικό αγαθό, και δεν είναι ή δεν μπορεί να αποτελεί εμπορεύσιμο είδος και να παραδίδεται για εκμετάλλευση σε λίγους , σχετικούς ή άσχετους με τον υγειονομικό χώρο, όπου θησαυρίζουν από τον ανθρώπινο πόνο. 
Τέλος, καλούμε τον Υπουργό Υγείας να μην προβεί σε καμία κατάργηση ή συγχώνευση κλινικών του Νομού  μας ,όπως επίσημα ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, θέτοντας  όχι μόνο σε κίνδυνο την ίδια την ζωή των πολιτών, αλλά και σε αμφισβήτηση του όλου εγχειρήματός του για μια υγεία για όλους τους πολίτες”.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα