Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, πραγματοποίησε μια μικρή γιορτή – αφιέρωμα στη Γιορτή της Μητέρας.

Στη γιορτή, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης Δημοτικού υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Αθηνάς  Τσαμητρου και κ. Γεωργίας  Πουλτσάκη, ακούστηκαν ποιήματα από τους μαθητές, που καθένας από αυτούς κρατούσε ένα όμορφο λουλούδι της άνοιξης και στο τέλος της απαγγελίας το πρόσφερε στην μητέρα του μαζί μ’ ένα γλυκό φιλί, ως δείγμα αγάπης κι ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο, που ανιδιοτελώς προσφέρει και θυσιάζεται.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με  καλωσόρισμα από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Καραφυλλίδου Μαρία, η οποία αναφέρθηκε στην Ημέρα αυτή και στην αγάπη της μητέρας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η μουσικός του σχολείου κ. Ελένη Αναγνώστου, η οποία καλωσόρισε στο σχολείο το υπερήλικο μέλος του Κ.Α.Π.Η Δήμου Βέροιας, την  κ. Δέσπονα Καραβασίλη και εξήγησε στα παιδιά και στους γονείς ότι η κ. Καραβασίλη βρισκόταν εκεί ως μάνα και γιαγιά, που έζησε πολλά και κουράστηκε στη ζωή, αλλά συνεχίζει να είναι δραστήρια και να αγαπάει τη ζωή και τις χαρές της. 
Παράδειγμα το ότι συνέγραψε τους στίχους ενός ποιήματος με θέμα τη μητέρα και το παρέδωσε στην κ. Ελένη Αναγνώστου, η οποία διευθύνει και τη χορωδία του Κ.Α.Π.Η Δήμου Βέροιας. Η μουσικός του σχολείου το μελοποίησε και το δίδαξε στα παιδιά, τα οποία και το τραγούδησαν.  Η εκδήλωση έκλεισε με τα ευχαριστώ της κ. Καραβασίλη, η οποία ήταν ιδιαιτέρα χαρούμενη και συγκινημένη, όπως άλλωστε και όλες οι μανούλες, που τιμήθηκαν από τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου.
Μάνα
Ποίημα της κυρίας Δέσποινας Καραβασίλη
Αυτήν πρώτα αντικρίσαμε σαν ήρθαμε στον κόσμο
Μάμα πρώτα φωνάξαμε στα πρώτα μας λογάκια
Μαμά πάλι φωνάξαμε στα πρώτα βηματάκια(2)
Αυτή πρώτη μ’ οδήγησε στης Αρετής το δρόμο
Με έμαθε να σέβομαι και ν’ αγαπώ τον κόσμο
Παρούσα πάντα ήτανε σε κάθε μας στιγμή
Στην αγκαλιά της τρέχουμε κάτι να μας συμβεί
Η μόνη που αντάλλαγμα ποτέ δε μας ζητάει
Μόνο αγάπη και χαρά ξέρει να σκορπάει
Σήμερα μανούλα μου που έχεις τη γιορτή σου
Ένα λουλούδι και φιλί θα είναι η αμοιβή σου
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα