Σειρά επαφών για το θέμα του Τμήματος Μηχανικών και Χωροταξίας και του Νοσοκομείου της Βέροιας, είχε την Τετάρτη η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, έπειτα από τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, από τις οποίες προέκυψαν νέα δεδομένα στα δύο «καυτά» ζητήματα της πόλης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Δήμαρχος συναντήθηκε στην συμπρωτεύουσα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αργότερα είχε συνάντηση με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ Χρήστο Ζηλίδη στη Βέροια και το απόγευμα, πήγε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής καθ. Νίκο Μάργαρη και καθηγητές της Κοσμητείας. Τέλος, είχε συνομιλία και με τον Πρύτανη του ΑΠΘ καθ. Ιωάννη Μυλόπουλο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Βέροιας.
Οι επαφές αυτές οδήγησαν τελικά στην αναβολή της παράστασης διαμαρτυρίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου της Πολυτεχνικής Σχολής, από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, καθώς κανονίστηκε σύσκεψη με το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, στο γραφείο του Πρύτανη Ιωάννη Μυλόπουλου σήμερα στις 12 το μεσημέρι.
Στη σύσκεψη αυτή, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μούρνος και πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Οι «ακαδημαϊκοί σύμμαχοι» της Βέροιας

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, μέσα από τη διαδικασία που μπήκε η Βέροια για να κρατήσει το Πανεπιστημιακό της Τμήμα, αλλά και για την διεκδίκηση ολόκληρης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο φίλοι και «σύμμαχοι» της πόλης, όπως ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Νίκος Μάργαρης, ο υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Τμήματος στην Επιστήμη του Διαδικτύου που εδρεύει στη Βέροια και καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ Γιάννης Αντωνίου και πολλοί άλλοι καθηγητές του ΑΠΘ που στηρίζουν το αίτημα της Βέροιας, απέναντι στις κινήσεις για την απομάκρυνση του Τμήματος από τον αναπληρωτή πρόεδρό του Γρηγόρη Καυκαλά και άλλους καθηγητές που τον ακολουθούν.

Από την άλλη, επίκειται η επίσκεψη στη Βέροια της υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, της οποίας την δέσμευση για το μη κλείσιμο του Τμήματος, αλλά και την προώθηση του αιτήματος για τη μεταφορά όλης της Πολυτεχνικής Σχολής, στους κατάλληλους και έτοιμους να την υποδεχτούν χώρους της Βέροιας, θα ζητήσει η Δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

Επαφές για το Νοσοκομείο και επίσκεψη του υφ. Υγείας Μιχ. Τιμοσίδη
Στη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος Βέροιας με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ, με την παρουσία των διευθυντών της Παθολογικής και Ορθοπεδικής Κλινικής, Χρήστο Κούτρα και Μίλτο Κοϊμτζή, αντίστοιχα, καθώς και του διοικητή του νοσοκομείου Βέροιας Νίκο Χατζηδημητρίου, κατατέθηκε η πρόταση που αποφάσισε να υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την περασμένη Δευτέρα.
Ο Χρήστος Ζηλίδης ανέφερε από την πλευρά του ότι πρέπει να γίνει μία ψύχραιμη συζήτηση, χωρίς αντιπαλότητες, κάτι που φυσικά, όπως του αναφέρθηκε, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, καθώς το ζητούμενο είναι η αλληλοσυμπλήρωση με εναλλάξ, εφημερίες, αλληλοϋποστήριξη, κοινή διοίκηση, ώστε να λειτουργήσουν τα δύο Νοσοκομεία και το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας αποτελεσματικότερα.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες, ειδικά από τη στιγμή που τόσο ο διοικητής της Βέροιας Νίκος Χατζηδημητρίου, όσο και ο διοικητής του Νοσοκομείου Έδεσσας Βασίλης Δαβόρας, δημόσια δήλωσαν πως δεν έχουν καμία σχέση με τις προτάσεις που φέρονται να έκαναν προς την 3η Υγειονομική Περιφέρεια.

Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη 24 Μαΐου θα βρεθεί στη Βέροια ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, στον οποίο θα έχουν την ευκαιρία, αν τελικά έρθει βέβαια, οι τοπικές αρχές και οι γιατροί να του μεταφέρουν τις προτάσεις τους.

Πηγή: Εφημ. “Λαός” – Συντάκτης: N.B.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα