Ριζώματα
Την περασμένη Παρασκευή 13-5-2011, έγινε συνεδρίαση του ΕΣΔΑ Νομού Ημαθίας, για τυπικά κυρίως θέματα. Εκεί όμως, έγινε γνωστό ότι έγινε έλεγχος από την διαχειριστική αρχή στις απεκατεστημένες χωματερές του Νομού.
Εκεί ο πρόεδρος του ΕΣΔΑ κ. Παπαποστόλου, τέως Δήμαρχος Δήμου Βέργίνας, βεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν προβλήματα από τον έλεγχο.

Αγ. Γεώργιος
Μελίκη

Ότι, πρόκειται για «λίγα σκουπιδάκια», «λίγα προβληματάκια στην περίφραξη και τις κλειδαριές», θέλουν να τα δούμε πάλι, γιατί στις 2 και 3 Ιουνίου, θα ξαναγίνει έλεγχος. Η απορία μας είναι, που έγινε αυτός ο έλεγχος. Ίσως σε κάποιο γραφείο; Τους βεβαίωσαν αυτοί ότι όλα βαίνουν καλώς; Μπορεί ο κ. Παπαποστόλου ή κάποιος Δήμαρχος του Νομού Ημαθίας να μας πεί ποια, έστω και μια, χωματερή που αποκαταστάθηκε, δεν είναι σήμερα χωματερή χειρότερη από προηγούμενα;

Κεφαλοχώρι

Ειδικά η χωματερή Ριζωμάτων, που λόγω του χώρου δεν θα μπορούσε να αποκατασταθεί (είναι σε μια χαράδρα δίπλα από τα τελευταία σπίτια του Χωριού), συνεχίζει να μολύνει το τρεχούμενο νερό στο βάθος της χαράδρας. Πρόεδρος του ΕΣΔΑ, μέχρι πρίν από λίγο, ήταν ο Δήμαρχος Ριζωμάτων κ. Δάλλας. Οι νέοι Δήμαρχοι που προέκυψαν, γνωρίζουν τι κατάσταση παρέλαβαν; Σήμερα, συνεχίζουν να καίνε συνεχώς οι υποτιθέμενες αποκαταστημένες χωματερές της Μελίκης και του Αγίου Γεωργίου. Είναι ο συνήθης τρόπος να εξαφανίζονται τα σκουπίδια. Στον επόμενο έλεγχο, αν δεν εξαπατηθούν οι ελεγκτές, ποιος θα πληρώσει την ανεπάρκεια και αδιαφορία; Δαπανήθηκαν, εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ για αποκατάσταση ήδη. Τώρα ποιος θα πληρώσει για την όποια παρέμβαση.

Με λίγα λόγια, δεν πρόκειται για κάποια σκουπιδάκια. Πρόκειται για ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο. Δεν υπάρχουν προβληματάκια σε περιφράξεις. Για παράδειγμα σε «αποκαταστημένη» χωματερή του Δήμου Αντιγονιδών, δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο περίφραξης. Μόνο τα τσιμεντένια κολωνάκια υπάρχουν.
Ενδεικτικά σας στέλνουμε φωτογραφίες από Μελίκη, Άγιο Γεώργιο, Ριζώματα και Κεφαλοχώρι. Τωρινές φωτογραφίες.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ 

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα