Επιμέλεια στήλης:
Γιάννης Ιωαννίδης
Τα γνωστά και αγαπημένα “παπουτσάκια”, που κάθε ελληνικό τραπέζι τα… φιλοξενεί συχνά!
Εύκολη και απλή συνταγή!

Συστατικά

4 μελιτζάνες φλασκες
Για τον κιμά:

1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
4 ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
1 ξυλαράκι κανέλας
αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Για την μπεσαμέλ:

3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
3 1/2 ποτήρια γάλα
1 αυγό
αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε από το βράδυ σε νερό για να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.
Φτιάχνουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Τον σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι.
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, βάζουμε και το αυγό ενώ ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Αν θέλετε βάζετε από πάνω από την μπεσαμέλ ότι τυρί θέλετε που λιώνει.
Τοποθετείτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για όσους θέλουν όταν αδειάσετε τις μελιτζάνες μπορείτε να κόψετε το γέμισμα κομματάκια και να το προσθέσετε στον κιμά που θα φτιάξετε. Έτσι θα αποκτήσει μια πιο ωραία γεύση. Ακόμα αν θέλετε πιο “κόκκινο” τον κιμά προσθέτετε και λίγο Pumaro μαζί με τις ντομάτες. Τέλος για όσουν θέλουν να “ατασταλίσουν” φτιάχνουν μια σάλτσα της αρεσκείας τους που την βάζουν στο ταψί αντί για λαδόκολλα.  
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα