Στο νέο Μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας, στην Πατρίδα Βέροιας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή (22/5) το πρωί, οι εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιου Σώκου, ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.
Κατάθεση από τον Θ. Σώκο
Εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης μίλησε για τον πόνο του ξεριζωμού, την “απανθρωπιά” του 20ου αιώνα, τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών του σπαραγμού.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπους της Κυβέρνησης, της Βουλής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και συλλόγων, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με χορούς και τραγούδια από την περιοχή του Πόντου.

Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε: Τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιο Σώκο, τους βουλευτές Τάσο Σιδηρόπουλο, Θανάση Γικόνογλου και Άγγελο Τόλκα, τον αντιπεριφειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη, τους Δημάρχους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και Φώτη Δημητριάδη, τον διοικητή του Β΄ Σ.Σ. αντιστράτηγο Θεόκλητο Ρουσάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας Δημήτριο Παπαχρήστου, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Διονύσιο Συντίλα, καθώς και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς και της Αστυνομίας.

Επίσης, παρόντες ήταν ορισμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αντιδήμαρχοι από τη Βέροια και την Αλεξάνδρεια κ.α.

Φυσικά, παρών ήταν και ο πρόεδρος του συλλόγου “Ευστάθιος Χωραφάς” και δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Αντώνης Καγκελίδης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και γονάτισε σε μπροστά στο Μνημείο…

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα