Ξεκινούν και φέτος, για 17η χρονιά, τα «Παύλεια», που διοργανώνει η Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, προς τιμή του ιδρυτή της τοπικής εκκλησίας, Απόστολο Παύλο.
Τα «ΙΖ΄ Παύλεια» ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, με την έναρξη του διήμερου συνεδρίου με θέμα: «Άγιος Λουκάς: ιατρός ψυχών και σωμάτων», που γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωση 50 ετών από την κοίμηση του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο (πίσω από το «Βήμα»).
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα το διεθνές επιστημονικό συνέδριο, που φέτος θα έχει το γενικό θέμα: «Η πνευματική πατρότητα κατά τον Απόστολο Παύλο».

Φυσικά, στις 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία προς το «Βήμα» και ο υπαίθριος πολυαρχιερατικός εσπερινός, ενώ υπαίθρια Θ. Λειτουργία θα τελεστεί στον ίδιο χώρο και το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα