Στα πλαίσια των ΚΑΛΛΙΘΙΩΤΙΚΩΝ 2011 ο Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Μαΐου  εκδήλωση-αναφορά στην μνήμη των χιλιάδων θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας.
Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος κα Σοφία Πιστοφίδου-Τσόγκα, η οποία αναφέρθηκε στην μακροχρόνια πορεία των Ελλήνων του πόντου, ξεκινώντας από την μυθολογία, από τον Φρίξο και τον Ιάσωνα με τους αργοναύτες του, στην ίδρυση της πρώτης οργανωμένης αποικίας της Σινώπης φθάνοντας μέχρι το οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων για την εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Κλείνοντας αναφέρθηκε ότι περισσότεροι από 350.000 Πόντιοι  σφαγιάστηκαν κατά την περίοδο των διωγμών, οι ψυχές των οποίων ζητούν δικαίωση με την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ο Μ.Α.Σ. «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» ευχαριστεί θερμά την κα Σοφία Πιστοφίδου -Τσόγκα η οποία με το γλαφυρό της λόγο καθήλωσε τους παρευρισκόμενους, ξυπνώντας μνήμες στους μεγαλύτερους και προκαλώντας συγκίνηση στους νεότερους.
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν ποντιακά εδέσματα από τις κυρίες του συλλόγου, τις οποίες και ευχαριστεί.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα