Αίσιο τέλος για τον Δήμο Βέροιας είχε τελικά η υπόθεση εκμίσθωσης του τουριστικού περιπτέρου «Εληά». Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης και ενώ η αντιδήμαρχος Οικονομικών Βέτα Αρχοντάκη περίμενε στο γραφείο της τους όποιους ενδιαφερόμενους (δεν προσήλθε κανένας όπως γράψαμε στο φύλλο της Τετάρτης), δέχθηκε επείγον τηλεφώνημα από τη Δήμαρχο Βέροιας.


Η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου κάλεσε την αντιδήμαρχο να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του γενικού γραμματέα του Δήμου Κώστα Τσιλογιάννη και να μεταβούν άμεσα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, στο γνωστό εστιατόριο του λιμανιού «kitchen bar» τους περίμενε η Δήμαρχος μαζί με έναν καλεσμένο – έκπληξη. Επρόκειτο για τον Άραβα επενδυτή Καρίμ Αλ Σαλαάμ, από το εμιράτο του Κατάρ.

Ο Άραβας, που προφανώς είχε μιλήσει από καιρό με τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, κατέθεσε γραπτώς την πρότασή του για την εκμίσθωση της «Εληάς». Σε αυτήν περιλαμβάνονταν αποδοχή όλων των όρων που έθετε ο Δήμος Βέροιας, αντίτιμο ενοικίου 18.000 ευρώ, σχέδιο ανακαίνισης του χώρου, αλλά και ανάπλασης ολόκληρης της πλατείας ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργία 70 θέσεων εργασίας, καθώς και την πρόθεση του επενδυτή να καταβάλει προκαταβολικά τα ενοίκια 5 ετών!

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τα χαμόγελα περίσσευαν, μια που ξεκινά ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο για την πόλη της Βέροιας. Θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, γιατί όπως πληροφορηθήκαμε ο Άραβας σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες ανάπλασης.

Πηγή: Εφημερίδα “Μακεδονική” – maknews.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα