1. Σύλληψη ημεδαπών για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών
–   Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας συνελήφθησαν την 02-04-2011 και ώρα 21:30΄, στην Αλεξάνδρεια, δύο ημεδαποί, 28 και 29 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.

–   Συγκεκριμένα σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ανωτέρω δράστες, ανευρέθηκαν εντός του οχήματος μία  αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 2,1 γραμμαρίων, ενώ σε σωματική έρευνα που έγινε στον 29χρονο, βρέθηκε  μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 8,2 γραμμαρίων.
–   Επιπλέον σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Κατερίνης.
–  Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημ/κων Βέροιας.
2. Σύλληψη ημεδαπών για Κλοπή
–   Από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Ημαθίας, συνελήφθησαν την 05-04-2011 και ώρα 13:10΄, στη Βέροια, τρεις ημεδαπές, 33, 29 και 18 ετών αντίστοιχα για Κλοπή.
–    Συγκεκριμένα, σε Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν πλησίον της πλατείας Αγίου Αντωνίου, καταγγέλθηκε από 80χρονο ημεδαπό ότι τρεις γυναίκες του αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της απασχόλησης, το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ. Η κινητοποίηση της Ομάδας ήταν άμεση και λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκαν οι εν λόγω γυναίκες στην οδό Βενιζέλου, οι οποίες προσαγόμενες στο Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα. Στην κατοχή τους βρέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.
–   Επιπλέον σε βάρος της 29χρονης εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου Θεσ/νίκης.
–  Συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Βέροιας.-  
3. Σύλληψη ημεδαπών για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών
–   Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, συνελήφθησαν την 06-04-2011 και ώρα 17:00΄, στον Κόμβο Εγνατίας Οδού (θέση Δ.Δ. Νησελίου), τρεις  ημεδαποί, 24, 22 και 20 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών.
–   Συγκεκριμένα σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε ιχε αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ανωτέρω δράστες, ανευρέθηκαν εντός του οχήματος μία  αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη συνολικού βάρους 0,9 γραμμαρίων.
–  Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον  Εισαγγελέα Πλημ/κων Βέροιας.
4. Σύλληψη αλλοδαπού για διευκόλυνση εξόδου σε αλλοδαπούς και δεκατεσσάρων αλλοδαπών για νομοθεσία περί αλλοδαπών
–  Συνελήφθησαν, χθες (06-04-2011) απογευματινές ώρες στην Εγνατία Οδό (κόμβος Νησελίου Ημαθίας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, ένας αλλοδαπός Ιράκ ηλικίας 34 ετών, για διευκόλυνση εξόδου δεκατριών αλλοδαπών ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι επιχειρούσαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.
–  Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο σταθμευμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου τύπου van που έγινε στον κόμβο Νησελίου Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, εντοπίσθηκαν στην καμπίνα του οδηγού ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ και στο πίσω μέρος του οχήματος  δέκα τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν –εκ των οποίων ένας ανήλικος- με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα. Επίσης, σε έλεγχο της γύρω περιοχής εντοπίσθηκε ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ που ήταν ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος.
–  Από την προανάκριση – έρευνα διαπιστώθηκε ότι μόνο τέσσερις από τους  δεκαπέντε αλλοδαπούς κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα, ενώ οι υπόλοιποι διέμεναν παράνομα στη χώρα. Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας. Επίσης, αναζητείται αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος φέρεται αρχικά να οδηγούσε το ανωτέρω όχημα.
–  Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν επάνω τους κατασχέθηκαν.
– Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας. Περαιτέρω προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γεωργιανών Ημαθίας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα