Μήνυση και αγωγή κατά του αντιπεριφερειάρχη Ημαθιάς Κώστα Καραπαναγιωτίδη θα υποβάλουν τα ΚΤΕΛ Ημαθίας και τα Αστικά Βέροιας και Νάουσας για παράβαση καθήκοντος.
Το θέμα αφορά την μεταφορά των μαθητών και την μη εφαρμογή των προβλέψεων της τροπολογίας που ψηφίστηκε. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις φορείς σημειώνουν τα εξής:

«Δυο μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών ακροβατεί ανάμεσα στις αρχικές καινοφανείς εμπνεύσεις της πρώην Νομαρχίας και την περίεργη στάση του πρώην Νομάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καραπαναγιωτίδη.

Είχαμε τονίζει έγκαιρα ότι η «πρωτοτυπία» της ανάθεσης του έργου της μεταφοράς των μαθητών, μέσω πινάκων, δρομολογεί μια διαδικασία αδιέξοδη και επικίνδυνη.

Δυστυχώς αποδείχθηκε πόσο δίκιο είχαμε… Για πρώτη φορά στα χρονικά, φορέας που ανέλαβε μέρος του έργου, στη μέση της σχολικής χρονιάς διέκοψε τη μεταφορά των μαθητών κάτι που είχε σαν συνέπεια να προκληθούν κοινωνικές αναστατώσεις. Μαθητές και γονείς βγήκαν στους δρόμους και το κέντρο της Βέροιας μετατράπηκε, κατ’ επανάληψη, σε «θέατρο του παραλόγου», υπογραμμίζοντας τις περίεργες εμμονές και τον ακατανόητη ακαμψία της πρώην Νομαρχίας και της νυν Αντιπεριφέρειας.

Η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο από τη στιγμή που ο Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Καραπαναγιωτίδης αρνείται να εφαρμόσει την νομοθεσία με τον πλέον προκλητικό τρόπο.

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν και τα φαινόμενα που για πρώτη φορά στα χρονικά καταγράφηκαν, θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν ο κ. Καραπαναγιωτίδης εφάρμοζε το νόμο 3887/2010 που ρύθμιζε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών μέχρι το τέλος του 2010.

Δυστυχώς ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας συνεχίζει επιδεικτικά να μην εφαρμόζει το νόμο.

Από την 1η Απριλίου 2011 είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το άρθρο 49 του νόμου 3943/2011 το οποίο αφορά και ρυθμίζει τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών και προβλέπει την ανάθεση του έργου στο σύνολό του στα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας όφειλε να μας καλέσει και να μας αναθέσει το έργο της μεταφοράς των μαθητών στο σύνολό του.

Δεν το έκανε παρά την σχετική ενημέρωση που είχε από εμάς, αλλά και από τη νομική του υπηρεσία προφανώς.

Μετά από αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να καταφύγουμε στη μόνη λύση που μας απέμεινε: Να καταγγείλουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη και να υποβάλλουμε μήνυση σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος, για μη εφαρμογή της νομοθεσίας και αγωγή για διαφυγόντας κέρδη.

Οι αντοχές και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί απέναντι στην άκαμπτη και ακατανόητη στάση του κ. Καραπαναγιωτίδη ο οποίος επιμένει να αγνοεί τους νόμους.

Είχαμε όλη την καλή διάθεση να αναζητήσουμε και να βρούμε την καλύτερη βιώσιμη λύση και δείξαμε τις προθέσεις και τη βούλησή μας όταν προσφερθήκαμε να μεταφέρουμε ακόμη και δωρεάν τους μαθητές όταν αυτοί που ανέλαβαν τη μεταφορά τους, τους άφησαν στο δρόμο.

Δυστυχώς το πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης που επιδείξαμε, όχι μόνο δεν εκτιμήθηκε, αντίθετα η αντιμετώπιση που τύχαμε ήταν και συνεχίζει να είναι προκλητική!!!

Αντί να ληφθεί υπ΄όψιν η πρότασή μας, μας στάλθηκε έγγραφο από την Αντιπεριφέρεια το οποίο μας προέτρεπε να διακόψουμε κι εμείς τη μεταφορά των μαθητών στο τμήμα του έργου που είχαμε αναλάβει!!!

Μετά από όλα αυτά οι καταστάσεις και η στάση των αρμοδίων μας οδηγούν στις δικαστικές αίθουσες όπου θα αποδείξουμε τη βασιμότητα των ισχυρισμών μας και θα ζητήσουμε τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις σε βάρος του Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καραπαναγιωτίδη για παράβαση καθήκοντος».

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα