Την αντίθεσή της στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολείων εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας με το επιχείρημα ότι “σαρώνουν” την εκπαίδευση στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου.

 Μάλιστα προανήγγειλε ότι την Πέμπτη (14/4) θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και στην δήμαρχο Βέροιας. 

Όπως τονίστηκε από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Χατζησάββα, η Ομοσπονδία θα συναινούσε στις συγχωνεύσεις μόνο αν συμφωνούσαν οι τοπικές κοινωνίες. Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας Γιώτα Βλαχοπούλου και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας Νίκος Γαλανός. 
Η κ. Βλαχοπούλου δήλωσε ότι η συγχώνευση 1ου – 7ου Γυμνασίου Βέροιας θα αυξήσει τους μαθητές ανά τάξη και ότι τα γυμνάσια Τρικάλων και Κορυφής δεν πρέπει να συγχωνευτούν επειδή έχουν κατασκευαστεί σύγχρονα διδακτήρια στα δυο χωριά. 
Ο κ. Γαλανός αναφέρθηκε κυρίως στις διεκδικήσεις της Νάουσας όπως για παράδειγμα η ίδρυση Λυκείου στον Κοπανό.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα