Καλά είναι τα νέα για τη συνέχιση κατασκευής του τμήματος Πατρίδα – Σ.Σ. Νάουσας του οδικού άξονα Βέροιας – Νάουσας – Έδεσσας, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Μ» αμέσως μετά το Πάσχα ξεκινάνε, μετά από αρκετό καιρό οι εργασίες της αναδόχου εταιρίας.

 

Τη Μεγάλη Eβδομάδα η τελευταία δόση των αποζημιώσεων

Το μεσαίο τμήμα τα οποίο έχει ολοκληρωθεί κατά ένα μεγάλο μέρος, είχε σταματήσει λόγω των απαλλοτριώσεων και των αποζημιώσεων που διεκδικούσαν αρκετοί ιδιοκτήτες των οποίων οι επιχειρήσεις ήταν μέσα στη χάραξη του κομματιού. Σύμφωνα με πληροφορίες μας την μεγάλη εβδομάδα πριν από το Πάσχα θα πληρωθούν και οι τελευταίες δόσεις των απαλλοτριώσεων και στη συνέχεια μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες. Το έργο θα συνεχίσει ο ίδιος εργολάβος καθώς έγινε ματαίωση της διάλυσης της σύμβασης που είχε λήξει τον Ιούνιο του 2010.

dromos_patrida_naoussa1Με αυτό τον νομικό τρόπο, η ίδια εταιρεία θα ολοκληρώσει το μεσαίο κομμάτι του οδικού άξονα μέχρι το καλοκαίρι του 2012. Κρατάμε μια επιφύλαξη, για τις τελευταίες αποφάσεις των εφετείων τον Μάρτιο, ορισμένων ιδιοκτητών που ζητάνε την ακύρωση της χάραξης και δεν έχουν συμφωνήσει σε τιμή απαλλοτρίωσης, ενώ θυμίζουμε πως το συνολικό ποσό των απαλλοτριώσεων φθάνει τα 18,5 εκ ευρώ.

Χρειάζεται οριστική μελέτη οδοποιίας

Όσον αφορά τα δυο υπόλοιπα τμήματα, έτοιμες είναι οι μελέτες του κομματιού που θα συνδέσει το Σ.Σ. Νάουσας με την Έδεσσα, καθώς πρόσφατα προκηρύχτηκαν και οι συμπληρωματικές μελέτες, ενώ «σιγή ιχθύος» υπάρχει για το τι μέλλει γενέσθαι με το τμήμα Πατρίδα – Εγνατία, όπου ακόμη αναμένουμε την τελική απόφαση της Περιφέρειας για το που θα «κουμπώσει» ο άξονας, με πιθανότερη λύση την περιοχή της Μέσης. Πάντως, αν δεν γίνει η οριστική μελέτη οδοποιίας για το συγκεκριμένο κομμάτι τότε δεν μπορεί να γίνει και δημοπράτηση.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα