Πάσχα χωρίς τα χρήματα από την επιστροφή του ΦΠΑ, για γραφειοκρατικούς λόγους, θα κάνουν οι Ημαθιώτες αγρότες.
Την Δευτέρα (18/4) πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Βέροιας κι εκεί ενημερώθηκαν από την διευθύντρια Ελένη Θεοδωροπούλου ότι τα χρήματα έχουν έλθει αλλά δεν μπορούν να γίνουν οι πληρωμές πριν από τους ελέγχους της υπηρεσίας (πχ για περιπτώσεις «μαϊμού»). 

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι θα παρέμβει στον Υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη, για να προχωρήσουν πρώτα οι πληρωμές και εκ των υστέρων να γίνουν οι έλεγχοι. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, οι αγρότες δεν θα πάρουν τα χρήματά τους πριν από το Πάσχα. Όπως τους εξήγησε η κ. Θεοδωροπούλου πριν τις πληρωμές θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον ο έλεγχος για να γίνει η παρακράτηση σε αυτούς που χρωστάνε στο δημόσιο, και αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα. 
Στην καλύτερη περίπτωση θα λάβει την επιστροφή του ΦΠΑ ο συνεταιρισμός που κατέθεσε πρώτος τα δικαιολογητικά (Μελίκη). Οι αγρότες παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας και στον προϊστάμενο του γραφείου ΕΛΓΑ στην Βέροια, στην δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, και στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα