Την αγανάκτηση τους για την πολύμηνη «ομηρία» τους εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου στο εργοστάσιο του Στενημάχου οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας το πρωί της Πέμπτης στη Νάουσα.
Ανήγγειλαν επίσης πως έχουν ζητήσει τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για να δοθούν άμεσες απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα τους, ενώ την Κυριακή ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στην Υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, που θα παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος της Νάουσας την Κυριακή.

Δυστυχώς τα προβλήματα των εργαζομένων  παραμένουν άλυτα , παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις των κυβερνώντων.

Το θέμα έχει «παγώσει»

Στην αρχή της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ηλίας Χαρίσης έκανε μια αναδρομή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τονίζοντας πως το θέμα τους έχει «παγώσει». Υπενθύμισε πως στις 22 Φεβρουαρίου οι υπουργοί κ Σαχινίδης, κ. Κατσέλη, κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Ξενίδης είχαν δηλώσει πως στο θέμα χρηματοδότησης της εταιρίας οι τράπεζες είχαν συμφωνήσει και αναμενόταν το χαρτί της Ε.Ε. για τον ανταγωνισμό. Από τότε όμως δεν έχει προχωρήσει τίποτα καθώς οι τράπεζες δεν έχουν στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στην Ε.Ε.

 Ευθύνες έχουν όλοι

 Ο Γιώργος Πέογλου με τη σειρά του είπε  πως όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πως ακόμη οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ούτε το βοήθημα των 1.500 ευρώ παρότι εγκρίθηκε εδώ και ενάμιση μήνα. Ο Βασίλης Κουβατλής  δήλωσε πως ευθύνη έχουν όχι μόνο οι τράπεζες αλλά και η κυβέρνηση αλλά και η διοίκηση της εταιρίας που είναι διορισμένη από την κυβέρνηση.

Ο   Θανάσης Παπαντωνίου μίλησε και αυτός με σκληρά λόγια για την κυβέρνηση δηλώνοντας πως όλοι οι βουλευτές και οι τρείς τοπικοί κυβερνητικοί της Ημαθίας είναι πλέον ανεπιθύμητοι. Ανακοίνωσε μάλιστα και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να δηλώνουν βροντερό παρών την Κυριακή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος της Νάουσας.

«Δεν μπορούν να παίζουν με μας όλοι είναι απών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρίσης ανακοίνωσε επίσης πως οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασία στην οποία θα συμμετέχουν οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι, η κ. Κατσέλη και η διοίκηση της εταιρίας, έτσι ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα τους. «Είμαστε 32 μήνες απλήρωτοι, να δώσουν άμεση λύση στους 199 εργαζόμενους των εργοστασίων στη Νάουσα», δήλωσε.

Πηγή: naousanews.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα