Περίτρανη απόδειξη ότι όταν οι πολίτες κινητοποιούνται για ένα δίκαιο αίτημα και πιέζουν τότε έχουν πολλές ελπίδες να νικήσουν. Έτσι έγινε και σήμερα μετά την κινητοποίηση των κατοίκων του Πλατέος που κατέλαβαν το πρωί συμβολικά τις σιδηροδρομικές γραμμές με αίτημα να μείνει ανοιχτή η φυλασσόμενη διάβαση που υπάρχει στο χωριό εδώ και δεκαετίες.

Το μεσημέρι επισκέφθηκαν εσπευσμένα δυο ανώτεροι υπάλληλοι του ΟΣΕ και μετά από τη συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο Σ. Ανδρονίδη, τον…πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κ. Κιορογλίδη και μέλη του συμβουλίου κατέληξαν στην πρόταση να μείνει ανοιχτή η διάβαση με το καθεστώς που λειτουργούσε το τελευταίο δίμηνο, δηλαδή να είναι ανοιχτή από το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα.
Η πρόταση έγινε δεκτή από την διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας και τους κατοίκους του Πλατέος τους οποίους ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος στην απογευματινή προγραμματισμένη συγκέντρωση που είχαν στις 7 στον σταθμό.
Στο κάλεσμα του δήμου και της Δημ. Κοινότητας ανταποκρίθηκαν εκτός των κατοίκων του Πλατέος και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων που πάντα είναι αλληλέγγυοι σε τέτοιες κινητοποιήσεις που θίγουν βασικά αγαθά των πολιτών.

Πηγή: Εφημ. “Χρονικά”

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα