Ομόφωνα αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Λευτέρης Βαλαβάνης, ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για υπεξαίρεση 57.300 ευρώ, χρήματα που προήλθαν από υπηρεσία άντλησης βοθρολυμάτων. 
Για το θέμα αυτό, ο κ. Βαλαβάνης σε συνέντευξη τύπου είχε υποστηρίξει ότι το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων δεν αναγνώρισε τις πληρωμές που πραγματοποίησε με το ποσό των 57.300 ευρώ και τον καταδίκασε για υπεξαίρεση. 
Υπογράμμισε ότι μπορεί η πολιτική που ακολουθήθηκε να μην ήταν ορθή, δεν έβλαψε όμως ούτε τον δήμο ούτε τους δημότες. «Μπορεί να πουν κάποιοι ότι ήμουν κακός δήμαρχος. Είναι δικαίωμά τους. Θα μπορούσα να παραπεμφθώ για παράβαση καθήκοντος όχι όμως για υπεξαίρεση» είχε δηλώσει τότε.

Την Τετάρτη 2/3, εκδικάστηκε η έφεση του κ. Βαλαβάνη στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και κρίθηκε ομόφωνα αθώος. Σημαντικό ρόλο στην αθώωσή του έπαιξε η έκθεση πραγματογνωμοσύνης που προσκόμισε, έκθεση που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο, μέσα από την οποία φαινόταν που πληρώθηκε μέχρι και το τελευταίο λεπτό από τις 57.300 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Βαλαβάνης ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την πραγματογνωμοσύνη, αλλά τόσο ο τότε δήμαρχος Απόστολος Νεστορόπουλος όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι είχαν αρνηθεί.

Πηγή: pliroforiodotis.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα