Το βιβλίο του Θεόδωρου Ι. Δεύτου με τον τίτλο  «Σμύρνη, Συγγνώμη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καστανιώτη» παρουσιάζεται την Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, στον τρίτο όροφο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βούλα Κοτσάλου – Πάπαρη, ο Γιώργος Κοτζαερίδης και ο συγγραφέας.

Ο Θεόδωρος Ι. Δεύτος γεννήθηκε στο Περιστέρι Πωγωνίου Ιωαννίνων το 1957. Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980 και, στη συνέχεια, δίδαξε σε φροντιστήρια έως το 1987, οπότε και διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση, την οποία υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004, με το λαογραφικό βιβλίο Ο ηπειρώτικος γάμος, ενώ το 2006 εξέδωσε το ιστορικό μυθιστόρημα Μη ρωτάς γιατί (1947-1956). Από το 2002 είναι πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ιλίου, και είναι αντιπρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα