Επιμέλεια: Γιάννης Ιωαννίδης

Ένα από τα πιο υγιεινά και τα πιο νόστιμα φαγητά της Ελλάδας. Το συναντάς σε πολλές περιοχές τις Μακεδονίας.

Με παρά πολλές παραλλαγές.

ΥΛΙΚΑ

· 1 κιλό πατάτες
· 3-4 κολοκυθάκια
· 2 μελιτζάνες
· μισό κιλό ντομάτες
· 4 κρεμμύδια
· 3 πράσινες πιπεριές
· λίγος μαϊντανός
· 2 φλιτζάνια τσαγιού λαδί
· αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τα κολοκυθάκια , τις μελιτζάνες, τις πιπεριές τα κρεμμύδια ,και τα κόβουμε όλα σε φέτες.
Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες , τις μελιτζάνες , και τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερωνουμε ,προσθέτουμε και τις μισές ντομάτες αφού τις έχουμε ψιλοκόψει και τα ανακατεύομε όλα μαζί. Τα στρώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί. Και προσθέτουμε και τις υπόλοιπες ντομάτες από πανό κομμένες σε ροδέλες. Περιχύνουμε το λαδί και ρίχνουμε και λίγο νερό. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 150-160 βαθμούς. Επί 1 ½ ώρα περίπου. αφού το βγάλετε από τον φούρνο ρίχνετε από πάνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το φαγητό μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό αλλά και κρύο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα