Με υποβαθμίσεις και συγχωνεύσεις (καταργήσεις στην ουσία όσον αφορά τα χωριά) σχολείων, θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, σύμφωνα με το νέο σχολικό χάρτη που ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά την Ημαθία, αν ισχύσει τελικά ο νέος χάρτης φυσικά, θα υπάρχουν τρεις συγχωνεύσεις σε δημοτικά σχολεία και τρεις σε γυμνάσια, ενώ σε πέντε σχολικές μονάδες θα υπάρχει υποβίβαση των θέσεων.

Πιο αναλυτικά:

Πρωτοβάθμια Ημαθίας

Συγχωνεύονται: Το 1/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Σφηκιάς με το 4/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων, το 6/θεσιο 2ο Δημοτικό Νάουσας με το 7/θεσιο 1ο Δημοτικό Νάουσας (σε 10/θεσιο), το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Γιαννακοχωρίου με το 6/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Μαρίνας – Πολλών Νερών.

Υποβιβάζονται: Το 8/θεσιο 8ο Δημοτικό Νάουσας υποβιβάζεται σε 7/θεσιο, το 6/θέσιο Καμποχωρίου – Βρυσακίου σε 5/θεσιο, το 6/θεσιο Καβασίλων σε 5/θεσιο, το 2/θεσιο Δασκίου σε 1/θεσιο, το 8/θεσιο 6ο Δημοτικό Νάουσας σε 7/θεσιο.

Δευτεροβάθμια Ημαθίας

Συγχωνεύονται: Το 7ο Γυμνάσιο Βέροιας και το 1ο Γυμνάσιο Βέροιας (σε 1ο Γυμνάσιο Βέροιας), το Γυμνάσιο Μαρίνας με το Γυμνάσιο Επισκοπής Νάουσας (σε Γυμνάσιο Επισκοπής), το Γυμνάσιο Τρικάλων με το Γυμνάσιο Κορυφής (σε Γυμνάσιο Κορυφής).

Εικοσιπέντε παιδιά στην τάξη

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πάντως, θα διατηρηθεί το πλαφόν των 25 μαθητών ανά τάξη, με μια προσαύξηση 10% μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνεται εξάλλου ότι τα κριτήρια για τις συνενώσεις των σχολείων είναι αποκλειστικά παιδαγωγικά.

Με πληροφορίες από pliroforiodotis.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα