Το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε χθες Δευτέρα 4 Μαρτίου εκδήλωση στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με σκοπό την παρουσίαση του Βιβλίου-οδοιπορικού «18 μέρες στο Κογκό» το οποίο συνέγραψε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου και οποίος πρόσφατα δίδαξε στη Θεολογική σχολή στο Κογκό και βοήθησε ως ιερέας στο εκκλησιαστικό έργο της  Μητροπόλεως Κεντρώας Αφρικής. 
 
Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα, προλόγισε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων ο οποίος ανέφερε ότι είναι πολύ σοβαρό το έργο της Ιεραποστολής και πως όσους κάλεσε ο Θεός να επιτελούν Ιεραποστολικό έργο πρέπει να το πράττουν ταπεινά.
Το βιβλίο παρουσίασαν η κ. Νίκη Παπαγεωργίου, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Α.Π.Θ, ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλειος Κωνσταντίνου, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Θεολογική Σχολή που πρόσφατα ιδρύθηκε στη Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής.
Ακόμη στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν και ο κ. Lukas Antipepe, ιατρός-χειρουργός και υπεύθυνος της Ορθόδοξης Ενορίας στο Kisangani του Κογκό!
Κατά την παρουσίαση της  εκδήλωσης προβλήθηκαν διαφάνειες από την εκκλησιαστική και εκπαιδευτική ζωή στην Μαύρη Ήπειρο καθώς και σκηνές από την καθημερινή  ζωή, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε η Μικτή χορωδία του Ι. Ναού  Αγίων Αναργύρων Βεροίας
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα