Με θέματα που αφορούσαν γνωμοδοτήσεις επί καταγγελίας περιοίκων για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επί χορήγησης αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επί ονοματοθεσίας οδού στο Πανόραμα της Βέροιας, πρόταση για τα τσίγκινα καλαθάκια που βρίσκονται στους φανοστάτες της οδού Κεντρικής και άλλων δρόμων, συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας κ.α., συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας.


Όσον αφορά το θέμα της καταγγελίας των πολιτών για ηχορύπανση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού ακούστηκαν οι δύο πλευρές (καταγγελλόντων και καταγγελλόμενων) το Συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βέροιας, η οποία είναι αρμόδια για την επιβολή ενδεχόμενων διοικητικών προστίμων, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει παράβαση.

Στο θέμα για την ονοματοθεσία της οδού που διέρχεται μπροστά από την κεντρική είσοδο της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, που εδρεύει στο Πανόραμα της Βέροιας, η Σχολή ζήτησε να δοθεί όνομα στον δρόμο αυτό, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την αλληλογραφία. Η οδός αυτή είναι συνέχεια της οδού Ρωσσοπροσφύγων, που διασχίζει το Πανόραμα και, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Σχολής, «για ιδιαίτερους συναισθηματικούς και ηθικούς λόγους», όπως ανέφερε στην αίτησή της, προτείνει να ονομασθεί η οδός με όνομα πεσόντα αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Αμανατίδη, από τα Λευκάδια Ημαθίας,  ο οποίος, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού, στην οικία του Στρατιωτικού Ακολούθου της Βρετανικής Πρεσβείας, στην Κηφισιά Αττικής, τραυματίστηκε θανάσιμα δεχόμενος πολλαπλά πυρά από πυροβόλο όπλο την 31-12-2004. Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα της Σχολής και θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η συγκεκριμένη οδός να ονομαστεί «Οδός Χαραλάμπου Αμανατίδη».

Τέλος, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας η απομάκρυνση των μεταλλικών θηκών για γλάστρες σε φανοστάτες της οδού Κεντρικής και σε άλλους δρόμους της Βέροιας, καθώς «υπήρξαν διαμαρτυρίες από πολίτες για την αισθητική και την λειτουργικότητα αυτών των κατασκευών», όπως ανέφερε στο εισηγητικό του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηλίας Τσιαμήτρος, ο οποίος κάλεσε το Συμβούλιο να «εκφέρει γνώμη για την απομάκρυνση ή την αισθητική βελτίωση των μεταλλικών κατασκευών». 
Στο ίδιο αίτημα, προτείνεται να αξιοποιηθούν σε παιδικές χαρές ή σχολεία αυτές οι κατασκευές, αφού βελτιωθούν αισθητικά, καθώς πρόκειται για ένα πρόσφατο έξοδο του Δήμου Βέροιας και είναι κρίμα, όπως ανέφεραν οι Σύμβουλοι, να μείνει αναξιοποίητο.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα